Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krásná Octavia 1.9 TDI s nízkým nájezdem v Česku stojí balík. Brali byste ji?

Lukáš Volšický
Diskuze (29)

Hledáte „jedničkovou“ Octavii v dokonale zachovalém stavu a s populární naftovou devatenáctistovkou? V české inzerci se objevil unikátně zachovalý exemplář, který zaujme nejednoho příznivce mladoboleslavské značky.

Novodobá Škoda Octavia je nejúspěšnějším modelem mladoboleslavské automobilky všech dob. První moderní octavie přijela na svět už v roce 1996, kdy sériovou produkci zahájil český prezident Václav Havel, a následně se už ve čtyřech generacích vyrobila ve více než šesti milionech kusů. V Česku nežije nikdo, kdo by se s originální octavií nikdy nesetkal a ze zachovalých původních vozů se začínají stávat sběratelské artikly.

A teď jsme na inzertním serveru Ráj veteránů našli až dokonale zachovalou „uloženku“, která nepochybně zaujme nejednoho příznivce kultovního vozu od Škodovky. V jižních Čechách je na prodej Octavia se standardní karoserií liftback, populárním přeplňovaným vznětovým čtyřválcem 1.9 TDI typu AGR o 66 kW (90 koních) a pětistupňovou manuální převodovkou.

Bílá Octavia je už z výroby vybavena druhým stupněm výbavy GLX a zaujme stylovým obložením palubní desky s dřevěným dekorem. Originální interiér je v bezchybném stavu a není po kuřákovi. V exteriéru pak zaujmou dobové tuningové doplňky Milotec, které údajně byly nasazeny už v devadesátých letech na přání zákazníka.

Video se připravuje ...

Octavia s nízkým výrobním číslem pocházející z roku 1997, tedy druhého roku výroby, dodnes jezdí na původních okresních státních poznávacích značkách. Dokonce má i původní servisní knížku a velký technický průkaz. V minulosti byla pravidelně garážována a minimálně v posledních letech nevyjížděla na silnice v zimních měsících. Pečlivou údržbu prozrazují i zachovalá technika a podvozek.

Během 26 let v provozu přitom najela přibližně jen 32.500 kilometrů a prodejce ji pochopitelně chce prodat především fanouškovi značky, který ocení celkový stav vozu. A kolik si za „unikátní“ Octavii žádá? Aktuálně ji prodává za 190.000 Kč.

Lukáš Volšický
Diskuze (29)

Doporučujeme

27. 9. 2023 06:56
Re: Vychvalovani strepu
Ne to je realita. Kdyby si trochu znal rozdil mezi temi motory, tak se tak blbe neptas.
26. 9. 2023 17:58
Re: Kultura cestování…
souhlas ;-)
26. 9. 2023 16:47
Kultura cestování…
Za tyhle prachy mám fakt pěknou Mazdu 6 2,5 z roku 2008 s nájezdem poctivých 55 000 km. Být to zachovalá RS Octavia I., tak ta by asi za ty peníze stála, ale tohle fakt nee :-)
Avatar - Barry Lyndon
26. 9. 2023 16:39
Re: Nesmrtelný motor
Malokterý čoudí černě, ale nesnesitelně smrdí všechny. Stačí si jako chodec stoupnout na chodník u kteréhokoliv kopce... V podstatě jakýkoliv diesel bez euro 6 smrdí příšerně, v zimě dvojnásob a ty euro6 smrdí taky, jenom jinak (více močoviny).
Avatar - Barry Lyndon
26. 9. 2023 16:34
Re: Vychvalovani strepu
Kdyby se dnešní objem dopravy realizoval těmi Trambusy a Karosami, tak by by to samozřejmě zabilo ještě víc lidí, než je dnešní realita...