Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender dostal novou limitovanou edici, oslavuje 75 let značky

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Nová speciální edice se může pochlubit unikátní barvou karoserie, která zdobí i 20“ litá kola a část interiéru. 

Značka Land Rover si letos připomíná pětasedmdesát let od premiéry svého prvního modelu, která proběhla roku 1948 na autosalonu v Amsterdamu. Speciálně k tomuto výročí proto vytvořila novou limitovanou edici Defender 75th Limited Edition, která se snaží zaujmout výrazným vzhledem a zajímavou výbavou.

Defender 75th Limited Edition je dostupný s třídveřovou i pětidvéřovou karoserií 90 a 110, která je vůbec poprvé lakována speciální zelenou barvou Grasmere Green. Stejná barva zdobí i 20“ litá kola a kryty jejich středů. Vůz navíc dostal ztmavená okna Privacy Glass, stříbrné nárazníky Ceres Silver a nechybí ani jedinečná grafika 75 Years.

Zelená barva Grasmere Green se objevuje také v interiéru, kde zdobí tzv. Cross Car Beam v palubní desce. Kartáčovaná prášková barva je navíc doplněna o laserem gravírované detaily na okrajích. Sedadla jsou potažena materiálem Resist Ebony.

Výbava limitované edice vychází z vyššího výbavového stupně HSE a standardně nabízí například 3D kamerový systém, systém Terrain Response, audio-systém Meridian, LED Matrix světlomety, infotaiment Pivo Pro s 11,4“ displejem, Head-up displej, třízónovou klimatizaci, vyhřívaný volant nebo elektricky nastavitelná sedadla s výhřevem.

Video se připravuje ...

Všechny vozy limitované edice jsou navíc vybaveny stahovací látkovou střechou, za příplatek je navíc dostupné elektricky výklopné tažné zařízení, případně si zákazníci mohou připlatit za celoroční pneumatiky pro lepší trakci na jakémkoliv povrchu.

Pod kapotou může být uložena jak plug-in hybridní motorizace P400e, tak zážehová či vznětová motorizace Ingenium P400, nebo D300. Oba motory jsou přitom vybaveny mild-hybridní asistencí.

Společně s limitovanou edicí Land Rover Defender 75th Limited Edition navíc automobilka uvádí Lifestylovou edici ve stejné barvě Grasmere Green, která zahrnuje například minimalistické hodinky, funkční batoh nebo oblečení s grafikou a detaily 75 Years.

Cena nového Defenderu 75th Limited Edition začíná v Česku od 2.868.980 Kč v kratší třídveřové verzi 90, pětidveřová verze 110 startuje od částky 2.952.049 Kč. Vůz už je možné konfigurovat i na českém webu značky, případně objednat u prodejců.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

24. 9. 2022 09:19
Re: Defík
To potom samozřejmě ano. Já jsem jenom nerozuměl tomu "ako sa im dobre predáva" :yes:
Avatar - hugino
23. 9. 2022 21:04
Re: Defík
+/- 10 000 ľudí má prácu.Kde je práca je prosperita kde nie je tak je to hladová dolina.
23. 9. 2022 20:58
Re: Defík
Co s tím ma společného Nitra? Jsou podilnikem JLR?
23. 9. 2022 18:00
Bohužel
Já to auto nepochopil. Je to jen převlečená maličkou upravená Discovery. . Teď je v podstatě úplně jedno jestli si koupím Discovery nebo nový defender. Přitom rozdělení Defender jednoduchý robustní offroad s rámem a minimem elektroniky pro vojsko nebo hard offroadaka a pak luxusní Discovery se spoustou elektroniky pro ostatní. To dávalo smysl Takto ztratili trh. armáda si tohle kouit pnemuze to neopraví na polnacce. A navíc si konkuruje sama sobě.... Takže Toyota... Škoda byla to ikona ten starý co mám uz neprodam....
Proč???
Avatar - hugino
23. 9. 2022 13:40
Defík
Je parádny. Čím viac a v rôznych farebných kombináciach ho vidím na cestách tým viac sa mi to auto páči. :yes: :yes: :yes: V Nitre si mädlia ruky ako sa im dobre predáva.