Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendární GTI Treffen žije! Od jezera stěhuje k fotbalovému stadionu

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

I v Česku populární sraz upravených volkswagenů v posledních letech neměl na růžích ustláno. U jezera Wörthersee o něj už nestáli, tak se setkání přestěhuje do Wolfsburgu, rodiště většiny volkswagenů.

GTI Treffen se od roku 1982, kdy se v rakouské vesničce Maria Wörth na březích jezera Wörthersee sešly desítky nadšenců, rozrostlo v mezinárodní událost s tisícovkami účastníků a desítkami tisíc návštěvníků. Každoroční blázinec si však vybíral daň na místních obyvatelích, kteří pravidelnému návalu lidí vystavili stopku. Srazu nepomohly ani přestávky kvůli pandemii koronaviru, které tradici přerušily. Ačkoliv se zdálo, že se z GTI Treffen stane historie, nakonec má vše dobrý konec.

Německá automobilka Volkswagen totiž vzala odpovědnost na sebe a ikonické setkání příznivců svých vozů přesunula do Wolfsburgu, hlavního sídla největšího evropského výrobce aut. Příští ročník nesoucí se v duchu motta Coming Home – Reloaded se ve dnech 26. až 28. července 2024 bude konat v okolí stadionu místního fotbalového klubu VfL Wolfsburg. Sraz tudíž naváže na tradici akce VW Bus Festival, kde se potkávají majitelé a příznivci užitkových volkswagenů v čele s kultovním modelem T1. Ta se koná v Hannoveru, kde se rodí multivany, transportery a elektrické ID. Buzzy.

Video se připravuje ...

U Wörthersee se každoročně potkávalo okolo 200.000 milovníků sériových i notně upravených volkswagenů, pro Wolfsburg se proto bude jednat o výzvu. Přece jen malebné prostředí jezera s průzračnou vodou mělo něco do sebe. Takovou atmosféru okolí fotbalového svatostánku zkrátka nenabídne. Na druhou stranu nové místo konání se nachází jen kousek od fabrik, odkud vyjíždějí například modely Golf včetně sportovních derivátů GTI a R, Touran, Tiguan a ID.3. Propojení fanouškovské komunity s automobilkou proto bude těsnější a program zajímavější.

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme