Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus GS 350 dostane osmistupňový automat

Michal Fokt
Diskuze (2)
Pouhý rok poté, co se začal Lexus GS prodávat, přichází první větší technický facelift.

Bývalo zvykem, že když přišel na trh nový model, mohl jej zákazník bez obav ihned koupit (tedy minimálně v případě japonských značek, které většinou neprovádí testy aut na zákaznících) s vědomím, že bude minimálně další tři roky na určité úrovni, která zajistí mimo jiné i slušnou zůstatkovou hodnotu při dalším prodeji. Stále častěji se ale stává, že poměrně zásadní modernizace přichází i daleko dříve, v rámci takzvanvých modelových roků.

Jako teď v případě Lexusu GS350. Ti, kteří jeho kouzlu podlehli už vloni si teď možná budou rvát vlasy, protože v rámci MY2014 přichází právě taková vcelku důležitá inovace. Model GS dostane osmistupňový automat namísto stávajícího šestikvaltu, jenž by měl vylepšit spotřebu zejména při jízdách po dálnici.

Tím to ale nekončí. Výfuk se bude pyšnit novým naladěním, které má lépe odpovídat svalnatému vzezření sedanu. K dispozici bude barevný head-up displej, sledování slepého úhlu zpětných zrcátek a výstražný systém Rear Cross Traffic, varující před auty na silnici při couvání. Objeví se i funkce elektrického sklápění zpětných zrcátek (to opravdu GS nemělo?). Škála příslušenství bude bohatší o nová chromovaná 18" kola nebo displej ve středové opěrce mezi zadními sedadly, který informuje o naladěné stanici nebo přehrávané skladbě.

Patrně pouze pro USA přibude hlasové ovládání smartphonu Siri Eyes Free od Apple a dále už nebude možné objednávat systém nočního vidění. Všechny tyto změny se týkají i hybridní verze GS 450h, ovšem s výjimkou zmíněného samočinného osmikvaltu.

Michal Fokt
Diskuze (2)
27. 9. 2013 12:59
Re: Aisin ?
Ano, je to automat od Aisinu. Montují ho mimo jiné i do nového IS 350. Ostatně Toyota je největším akcionářem Aisinu (myslím že mají přes 20%), takže jiná převodovka nepřichází v úvahu :-)
27. 9. 2013 08:30
Aisin ?
V článku schází podstatná informace o výrobci automatu, předpokládám, že to bude japonský Aisin, ale kdoví???