Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus IS 25 Anniversario: Že bychom ho už někde viděli?

Jan Mička
Diskuze (0)
Pětadvacet let od vzniku automobilky si zaslouží pořádnou oslavu. Lexus proto připravuje speciální edici modelu IS, fotografie si však bedlivě střeží.

Na dosud jediném obrázku, který luxusní divize Toyoty zveřejnila, vidíme část speciálního modelu IS k oslavě 25. výročí od založení automobilky Lexus. Vůz se podle informací serveru Worldcarfans.com představí již 20. května na autosalonu v Madridu, ve Španělsku však také zůstane. Každý z pouhých pětadvaceti kusů totiž bude dostupný jen na tamním trhu, v našich končinách se tedy s vozem pravděpodobně nesetkáme.

Ačkoliv nám automobilka prozatím mnoho informací nesdělila, vše je již v tuto chvíli jasnější, než se na první pohled zdá. Zveřejněný výřez byl totiž vytvořen z loňské fotografie Lexusu IS, který prošel převýchovou u divize TRD (Toyota Racing Development). Bude tedy výroční sedan skutečně novinkou?

Pokud by se tak skutečně stalo a v Madridu se představil „pouze“ Lexus IS F Sport TRD, není důvod ke zklamání. Paket dílů karoserie totiž vůz opticky přibližuje předchozímu Lexusu IS-F, kovaná kola o průměru devatenáct palců mu moc sluší a úprav se podle všeho dočkal také podvozek. Jasno tedy zatím není jen o pohonných jednotkách, které však s úpravou od TRD žádných změn nedoznaly.

Jan Mička
Diskuze (0)