Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LFA Nürburgring Package v Ženevě (nové foto)

David Bureš
Diskuze (0)
Lexus přiveze do Ženevy velmi limitovanou edici svého supersportu LFA.

Lexus LFA Nürburgring Package bylo představeno již loni, jeho oficiální výstavní premiéra vozu ale proběhne až na nadcházejícím ženevském autosalonu. O jiné premiéře v Ženevě se Lexus nezmiňuje.

Japonská automobilka vybaví paketem Nürburgring Package maximálně 50 exemplářů z celkových 500 vyrobených supersportů LFA.

LFA Nürburgring Package dostal posilněný vidlicový desetiválec, výkon narostl sice jen mírně (ze 412 kW na 414 kW), řazení šestistupňové sekvenční převodovky ale bylo zrychleno, jednotlivé stupně je schopna měnit v rozmezí 0,15 s.

Sprint z 0 na 100 km/h zvládá toto LFA za 3,7 s a největší rychlost činí 325 km/h. To jsou stejné jako u původní verze navzdory vyššímu přítlaku.

Automobil dostal oproti standardní verzi přídavné aerodynamické prvky, které jsou z karbonu. Na předním nárazníku a spodní části boků se objevily nástavce, pod ukazateli směru na blatnících pak malá křidélka. Vzadu najdeme nové pevné křídlo, standardní LFA jej má výsuvné. Změněna byla charakteristika odpružení, které bylo naladěno ještě sportovněji. Kola mají deset dvojitých paprsků místo pěti, pneumatiky poskytnou oproti sériovým větší přilnavost.

Lexus znovu ukáže i hybridní hatchback CT 200h, jehož oficiální premiéra proběhla na podzimním pařížském autosalonu a nyní jde o největší obchodní želízko značky v ohni světových automobilových trhů. První auta se k evropským zákazníkům dostanou krátce po skončení ženevského autosalonu. Podle tiskové zprávy je Lexus zaskočen zájmem o tento prémiový vůz, zájemců o vůz je o 50 % více, než automobilka očekávala.

Full-hybrid CT 200h je poháněn řadovým zážehovým čtyřválcem objemu 1,8 litru s variabilním časováním ventilů VVT-i, který doplňuje synchronní elektromotor s permanentním magnetem. Kombinovaná spotřeba vozu je 3,8 l/100 km, což odpovídá hodnotě jako u Toyoty Auris HSD, totožná je i maximální rychlost 180 km/h. Jízdní projev má být výrazně jiný.

David Bureš
Diskuze (0)