Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus RC F na prvních fotkách, představí se v Detroitu (+ video)

Jan Mička
Diskuze (41)
Nejsilnější model Luxusu již není tajemstvím. Kupé RC F se představí příští týden na autosalonu v Detroitu.

O Lexusu RC F nepíšeme poprvé. Zatímco doposud se nám představoval pouze pomocí fotografií detailů karoserie, dnes už je všechno jinak. Automobilka zveřejnila kompletní obrázky vozu, který budeme moci obdivovat již příští týden na autosalonu v Detroitu. A že se máme rozhodně na co těšit!

Ostrý Lexus je nejsilnější verzí nového kupé RC. Zatímco standardní verze si bude muset vystačit s hybridní soustavou (161 kW) a zážehovým šestiválcem o objemu 3,5 litru (228 kW), RC F jde dál. Je totiž postaveno proti BMW M4 nebo Mercedes-Benzu C63 AMG, pod kapotou tedy musí mít pořádný motor. Tím je atmosféricky plněný osmiválec o objemu 5,0 litru a výkonu 334 kW (466 koní), což by mělo stačit k akceleraci z 0-100 km/h za 4,5 sekundy a maximální rychlosti okolo 300 km/h. Přenos síly na vozovku obstará zadní náprava skrze osmistupňovou automatickou převodovku. Ústupky vůči emisním limitům se však najdou – poprvé se u Lexusu a Toyoty objeví technologie vypínání válců.

Brutální technika pod kapotou jde ruku v ruce s vnějším vzhledem. Zatímco standardní kupé působí sportovně, leč trochu umírněně, RC F je pravý opak. Automobilka mu vytvořila bitevní štíty v čele s široce rozevřeným předním nárazníkem, svalnatými blatníky, karbonovou střechou, zadním nárazníkem s difuzorem a čtveřicí koncovek výfuku nebo aerodynamickým křídlem, které se automaticky vysunuje při rychlostech nad 80 km/h. Vůz tak odkazuje na Lexus LFA, nejsilnějším modelem značky. Nechybí ani kovaná 19" kola a množství plaket s magickým písmenem F.

Jakkoliv je vůz brutální zvenčí, uvnitř je to pravý opak. Vyjma sportovních sedadel, hliníkových pedálů, karbonového obložení přístrojové desky, výplní dveří a přístrojového štítu s měnitelnou grafikou byste rozdíly oproti standardnímu RC hledali marně. Uvidíme však, jaké další novinky se odhalí po oficiálním představení vozu.

Jan Mička
Diskuze (41)
Avatar - N6600
14. 1. 2014 10:27
Re: Dost dobrý
Bat sa nemusis. Podla vyjadrenia Lexusu, ju prekopali, takze sa sprava uplne inak, nez ta z IS-F.
9. 1. 2014 21:51
Dost dobrý
Už nové IS s F-paketem mně naživo hodně překvapilo. To auto je na cestě neskutečně pohledné. Krásné zadní světla, maska predátora vepředu naživo nevypadá tak otřesně jako na fotkách. A když to do tohohle kupé budou dávat pětilitrovou V8. potom jediné, čeho se můžu bát je převodovka, která byla slabým místem už u předchozího modelu.
Avatar - 3_diamanty
9. 1. 2014 21:26
ten interier je famozny
pre mna asi najkrajsi zo sucasnej produkcie aut, dokonalost :yes:
9. 1. 2014 18:17
Re: líbí se mi :)
Taková částka pravděpodobně stačit nebude.
Avatar - Ham.
9. 1. 2014 16:58
Ale jo
exteriér je pro evropské oko dost nezvyklý, ale v té současné japonské bídě se to dá nakonec ještě nějak překousnout. Interiér je naopak velice pěkný a řekl bych evropskému oku dost blízký. To hlavní, technika, je perfektní. Naštěstí bez hybridních nesmyslů, jediný Japonec, který se dokáže postavit D3, to si zaslouží respekt.
:yes: