Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory Venatus S je Lamborghini Urus na dvojité dávce steroidů

Ondřej Šámal
Diskuze (1)

Německá tuningová společnost je známá svými šílenými a občas i dost nevkusnými kreacemi na konvenční luxusní a sportovní vozy. Novinka postavená na základech Lamborghini Urus má od každého trochu.

Novinky od Mansory obvykle bývají vděčným tématem. V naprosté většině případů se totiž jedná o velmi extravagantní, okázalé až nevkusné automobily pro bohaté bez špetky vkusu, kterých každoročně přibývá. Nejčerstvějším přírůstkem do rodiny je výtvor postavený na základech Lamborghini Urus, jež je již samo o sobě dost vyzývavé. Mansory na model Venatus S používá verze Urus S a Urus Performante s vyšším standardním výkonem.

Limitovaná série Launch Edition o devíti kusech navíc jako bonus přidává karbonovou střechu, kterou má ve standardu. Vedle toho dostanete také svalnatý body kit z uhlíkových vláken včetně velmi lehké kapoty s viditelnými vlákny. Vzadu nepřehlédnete hned dvojici spoilerů. Jeden najdete na hraně střechy, druhý na pátých dveřích.

Protože kola jsou základ, nasadili v Mansory dokonce 24palcové ráfky YN.5 Air s útlými paprsky, které dovolují lepší chlazení brzd a odvod tepla od kotoučů. Vpředu obouvají pneumatiky o rozměru 295/30, vzadu dokonce masivních 355/25. Pozornost se ovšem věnovala také motoru, jehož výkon u Mansory vyhnali do absurdních výšin.

Dvojitě přeplňovaný benzinový osmiválec o objemu 4,0 litru, který najdeme také ve vozech Bentley či v Audi RS Q8, místo standardních 666 koní disponuje výkonem 900 koní. Točivý moment vzrostl ze sériových 850 Nm na plných 1100 newtonmetrů. Maximální rychlost dosahuje 325 km/h, ještě zajímavější je však zrychlení. Obrovský kolos ověšený karbonovými cinkrlátky totiž 100 km/h zvládne už za 2,9 sekundy.

Video se připravuje ...

Interiér si můžete zařídit podle vlastního vkusu. Budete-li si přát růžovou kůži, není problém. Ostatně tu jsem měl i v kabině nedávno testovaného Rolls-Royceu Spectre s cenovou přes 13,6 milionu korun. I britský elektromobil se zřejmě brzy dočká zásahu německého tunera s íránskými kořeny.

Ondřej Šámal
Diskuze (1)

Doporučujeme

26. 11. 2023 03:25
Jediny urus
Mansory urus je jediny urus, ktery vypada jako lambo.
Videl jsem nazivo cely cerny se vsim v karbonu vcetne mega kridla (casto jsou mansory bez nej) a je to presne tak ujety, jak ma spravny lambo byt.
A ten zvuk.

Na fotkach to neni tak videt, ale je vyrazne rozsireny a hodne snizeny, takze to proporcne vypada taky jinak.

Co nechapu je jsou tyhle prdly barvy a zeleny interier a ja jevim co, ale muzes to mit uplne klidne normalni cerny.

Nevim co to stoji, ale odhaduju ze je to za cenu 2-3 urusu performante, jenze ty bohuzel vypadaji jak bezna Audi Q8.