Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík a ojetý Ford Ranger (T6): Nejlepší ford současnosti

Martin Vaculík
Diskuze (1)

Terénní pick-upy si pozvolna nacházejí cestu i k českým zákazníkům. Na rozdíl od choulostivých SUV mají stále velmi odolnou mechaniku, která obstojí v terénu a na silnici ji neutaháte. Perfektním důkazem je předposlední Ford Ranger.

Dobrá jsou auta, která musí obstát v Asii či Africe. Tam nelze výrobní přešlapy následně dohánět v servisech desítkami dílenských akcí, neboť vůz po prodeji už značkovou dílnu nikdy neuvidí. A když se v poušti zastaví, může to posádku stát život. Lidé si tam kupují především taková auta, která se v poušti nezastavují – na Audi Q7 či BMW X6 v africké ani asijské divočině nenarazíte.

Do Čech z JAR

Ford Ranger se po celém světě nejen prodává, ale i vyrábí. Konkrétně v Thajsku, Jihoafrické republice, Argentině, Nigérii, americkém Michiganu či Vietnamu. Do České republiky proudí z JAR, od roku 2012 už se tady prodalo přes 2000 kusů. Před faceliftem v roce 2015 rovných 900, jen od poslední malé modernizace v sezoně 2019 už 223. Počty v tuto chvíli dále rostou i četnými individuálními dovozy – poptávka po rangerech je vysoká a bazary se ji snaží uspokojit, byť první čeští majitelé zatím moc neprodávají.

Na trzích, kde má Mazda větší renomé než Ford, se auto stále prodává jako Mazda BT-50. V minulé generaci byl Ford Ranger jen převlečenou mazdou včetně japonského motoru či převodovek, dnes je to zcela opačně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Martin Vaculík
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Roman Horký
22. 2. 2024 20:17
Tak co redakce pořád nic?
Detail zprávy
RadekHolodnak
2024-02-22 15:20:10
Ty * e
Ty * e z paneláku