Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík vyzkoušel nový VW Amarok. Bez helmy se do něj neposadil

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)

Technický specialista Světa motorů vyzkoušel druhou generaci VW Amarok rovnou ve dvou verzích. Proč je lepší si připlatit?

Zatímco první Volkswagen Amarok byl čistokrevným koncernovým produktem, ve druhé generaci už dorazil jako dvojče nového Fordu Ranger, se kterým sdílí techniku i technologie. Na výsledek této spolupráce se v novém videu rozhodl podívat i Martin Vaculík, technický specialista Světa motorů, který ale nezůstal jen u jednoho stroje.

Ve videu se objeví rovnou dva nové pick-upy. Šedý Amarok přijel s nižší výbavou Life a čtyřválcovým vznětovým motorem  2.0 Bi-TDI, zatímco červený Amarok nabízí vyšší výbavu Style a především výkonnější vznětový vidlicový šestiválec 3.0 V6 TDI.

Těšit se můžete jak na detailní pohled pod kapotu, včetně specifik údržby, tak na srovnání obou motorů na brzdě i při sprintu na letišti. Chybět však nebude ani pohled do interiéru, kde vám Martin vysvětlí, proč by si raději připlatil za vyšší výbavu.

V poslední třetině se pak s šestiválcovým pick-upem vypraví do vápencového lomu v Radotíně, kde rozebere vlastnosti systému pohonu všech kol, pohovoří o desetistupňové automatické převodovce a dá novému Amaroku pořádně zabrat v prachu a špíně.

V bonusovém závěru pak dojde i na tradiční zvedák, kde vám Martin detailně ukáže robustní rám, komponenty podvozku i komponenty pohonu všech kol. Opět se tedy máte na co těšit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)

Doporučujeme

6. 10. 2023 11:38
Re: "Drncajuce" tazne zariadenie
Presne tak, radil bych panu Vaculikovi nejprve vse radne nastudovat a az potom delat "negativni" hodnoceni s ponekud nepricetnym projevem.
To stejne se tyka i nastaveni otackomeru natrvalo. Staci si poradne prolistovat menu a zjistil by, ze otacky, spolu s teplotou oleje, jdou natrvalo nastavit na pristrojovy displej.
Naopak veci, ktere by kritizovat mozna sly, ani nezmini.
Avatar - WinDiesel
3. 9. 2023 12:33
Re: Absurdity hodnocení Vaculíka
no ano, máme tě tady podivíne sovo :-!
30. 8. 2023 23:50
"Drncajuce" tazne zariadenie
FoMoCo tazne je urobene tak, ze po nasadeni gule, zasunuti capu a zavlacky, je tam zospodu este srob. Ten treba na zaver dotiahnut, cim fixuje tazne, aby prave "nedrncalo". Na zaciatku zaberov na zdvihaku je ten srob jasne vidiet. Osobne som ho pre istotu vymenil za nerezovy, aby nahodou nezahrdzavel.
29. 8. 2023 22:52
Re: Absurdity hodnocení Vaculíka
Tak to jste zřejmě nepochopil mé sdělení, tím podivínem jsem měl na mysli rohypnola, ne jako vždy skvělého Martina Vaculíka.
29. 8. 2023 14:27
Re: Absurdity hodnocení Vaculíka
souhlas