Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 3 dorazí s digitálními budíky, odhalují je uniklé fotografie. Co umí?

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Internetem kolují špionážní snímky interiéru nové Mazdy 3, kde budou velkou inovací digitální přístrojový štít. Zatím jej vidíme ve dvou vzhledových konfiguracích.

I když je příjezd nové generace Mazdy 3 naplánován až na modelový rok 2019, hojně se o autě diskutovalo už na ženevském autosalonu. Japonská automobilka sem přivezla působivý koncept Kai, jenž je jakousi předzvěstí nové trojky. Navíc tu prezentovala i revoluční technologii Skyactiv-X, která u benzinových jednotek zvládá kombinovat zážehový princip spalování se vznětovým.

Nyní se ale o kompaktním hatchbacku dozvídáme další zajímavost. Zatímco doposud se vůz nabízel s uprostřed umístěným otáčkoměrem a palubními počítači po stranách, zájemci o novou Mazdu 3 už budou moci sáhnout po plně digitálním přístrojovém štítu.

Snímky pocházející z čínských médií ukazují náhradu za tradiční analogový budík ve dvou konfiguracích. První představuje známé rozložení s otáčkoměrem uprostřed a doplňujícími informacemi všude kolem. Druhá varianta rozděluje štít na dva budíky – otáčkoměr a tachometr. Mezi nimi můžeme vidět nastavení vzdálenosti pro adaptivní tempomat.

Přiložené fotografie sice nejsou valné kvality, ale zdá se, že všechny ostatní prvky interiéru jsou velmi podobné současné generaci Mazdy 3. Uvidíme, jestli japonští tvůrci nový prvek testují v dobře známém prostředí, nebo kabina trojky projde jen minimální proměnou. Odpověď bychom mohli dostat v průběhu letošního roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
16. 3. 2018 09:24
Nelíbí se mi to.
Odbočím od Mazdy: náhodou jsem narazil na YouTube na reklamu na Hondu V. generace (MY2018) a zdá se, že pro asijský trh (nebo pro nějaký segment asijského trhu) má Honda analogové ukazatele - vypadalo to daleko lépe, než display, který je jinak viditelný na všech ostatních Hondách stejné generaci pro USA a Evropu. Působí to v současné době luxusněji. Takže bych byl pro to, aby si zákazník mohl vybrat.
15. 3. 2018 18:34
Re: škoda
To mamca02 : o cem zde hovoris mazda 3 ma jeden z nejvice povedenych interieru ve sve tride a navic za velmi prijatelnou cenu..diky za vysvetleni..a nepis nic o designu neb to je subjektivni zalezitost
15. 3. 2018 16:17
škoda
Jestli s tím interiérem něco neudělají pořádnýho, tak to bude dost škoda - zásadní obměnu a vylepšení by to potřebovalo jako sůl!
Avatar - removed
15. 3. 2018 15:57
Re: Budiky
Tedy nejsem staromilec, ale jednou mi digitalni kaplicka (kousek kaplicky) zamrzla a moc prijemne to nebylo. Ale treba Peugotacke zobrazeni se mi libi.A pokud Mazda zachova svuj pristup ke kvalite vseho, co do svych aut montuje, jsem ohledne funkcnosti bez obav.
Avatar - praděda7
15. 3. 2018 14:38
Re: Budiky
Digitální tacho není žádná novinka. Toyota je měla v některých modelech už v 80tých létech. Od té doby comes and goes....