Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 3: Zveřejnil japonský časopis fotky nové generace ?

David Bureš
Diskuze (249)
Třetí generace japonské „trojky“ použije jako ostatní nové modely značky techniku Skyactiv. Na ostatní vozy naváže i svým designem.

Nejmenovaný japonský časopis zveřejnil v jednom ze svých vydání snímek modrého automobilu, který ukazuje podobu nové generace Mazdy 3. Není však jasné, zda se jedná o obrázek skutečného vozu, nebo pouze spekulativní návrh tvarů nové trojky.

Podobu nové generaci Mazdy 3 již dříve naznačily nákresy z patentového úřadu a obrázky publikované v britském magazínu Auto Express. Zatímco příď auta z japonského časopisu se dřívějším snímkům podobá, záď je jiná.

Pozornější fanoušci si všimli, že se zadní partie vozu značně podobají Mitsubishi Lancer Sportback, což by nahrávalo tomu, že se spíše jedná o ilustraci a ne skutečný automobil. Na druhou stranu fotografie zahalených prototypů naznačují, že se reálný vůz nebude od těchto snímků radikálně lišit.

Třetí generace Mazdy 3 má být oficiálně představena v červenci, její prodej bude podle dřívějších zpráv zahájen na přelomu letošního a příštího roku. Auta se patrně dočkají nejdříve v Japonsku a USA, Evropa si na něj počká o něco déle. Americký trh je pro trojku klíčový, a tak není žádným překvapením, že se jí Američané dočkají mezi prvními.

Vzhled auta bude pokračovat v trendu designérského jazyka Kodo, automobil tak naváže na SUV CX-5 a aktuální Mazdu 6. Jistotou tedy je například optické spojení hlavních světlometů s maskou chladiče.

Použit samozřejmě bude kompletní balíček techniky Skyactiv. Auto použije zážehový motor 2,0 Skyactiv-G i biturbodiesel 2,2 Skyactiv-D. Hovoří se také o menších jednotkách s objemem okolo 1,6 litru. Proti současné generaci má nová trojka výrazně zhubnout.

David Bureš
Diskuze (249)
Avatar - Individualita
5. 6. 2013 11:52
Re: rendery VW group
A někteří si ho chtějí užívat stále ;-)
5. 6. 2013 08:19
Re: rendery VW group
Skonci, ale az po tom, co si zivot uziji ;-)
5. 6. 2013 08:11
Re: Ovšem...
Klidne i s kasickou na poplatky za prestupek >:D
5. 6. 2013 08:04
Re: Ovšem...
Timto prispevkem jsi prave poprel jeho obsah... >:-[]
5. 6. 2013 07:50
Re: Ovšem...
Nemyslim, ze je z pevne oceli, ale treba se pletu :-)