Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-5: Skyactiv SUV se chystá do Frankfurtu

Diskuze (41)

Mazda obrousila tvary konceptu Minagi a přichází s modelem CX-5. Jako první dostane kompletní balíček technologií Skyactiv.

Nové kompaktní SUV Mazda CX-5 je přelomovým modelem. Do sériové produkce přinese nový designový směr Kodo a moderní technologie zaměřené na snížení spotřeby, souhrnně označované Skyactiv.

Model CX-5 stojí na nové odlehčené platformě označené Skyactiv-Body, která má snížit hmotnost a současně zvýšit bezpečnost – díky vyššímu podílu nezakřivených součástí lépe rozkládá síly při nehodě.

Pod kapotu si najdou cestu dvě zcela nové konstrukce: zážehový 2,0 Skyactiv-G a dvě výkonové varianty turbodieselu 2,2 Skyactiv-D.

Kombinace turbodieselu, systému automatického vypínání motoru i-Stop a manuální převodovky Skyactiv-MT má dát ve výsledku emise CO2 120 g/km. Tomu zhruba odpovídá kombinovaná spotřeba 4,5 l/100 km.

Tyto základní informace doplňují první obrázky exteriéru a interiéru. Více informací očekáváme těsně před výstavní premiérou v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Ohodnoťte design Mazdy CX-5 jako ve škole
  • 1
    38,7%
  • 2
    10,1%
  • 3
    28,6%
  • 4
    3,1%
  • 5
    19,5%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 1206 čtenářů.

Diskuze (41)
Avatar - PicoBello
3. 8. 2011 22:06
yes
tak predok tohto auta je jednoducho uchvatny. strasne mazde prajem, ale papulky z M3 a aj M5 sa mi nepacia. zato toto je parada. tesim sa na cele auto ..
Avatar - PicoBello
3. 8. 2011 22:03
Re: Tesime sa
:yes: >:D :-!
Avatar - Uhlik
3. 8. 2011 16:27
Re: Vyzera slubne
No sice tomu nerozumiem, ale par poloziek sa tam zrejme da dokupit, aj ked nejake terno to asi nebude :-)

Nic to nemeni na tom, ze mne ako zakaznikovi zatial ziadny Japonsky clovek vybavu netrafil a preto si ich auta nemozem kupit, hoci by som si ich vedel v garazi predstavit.

A urcite aj to stoji za tym, ze nemaju take predaje, ake by mohli mat.
Avatar - micaello
3. 8. 2011 10:42
Re: Ford KUGA odnož
Vzhledem k tomu, ze az na svetla se predek od Minagi tolik nelisi, troufam si tvrdit, ze v zadnich partiich tomu bude podobne...
Ta linie oken je podobna, urcite ne stejna. Uchyceni zrcatka na stopce tomu autu sedi, vzhledem k designovym krivkam.
Me treba zase predni svetla pripominaji BMW X1...
To bys pak mohl tvrdit, ze nova Astra kopiruje okna Mazdy3 atp. >:-[] . Ono nakonec stejne ten vnejsi desing v dnesni dobe se inspiruje vsim moznym a ve vsem najdes podobnost, takze nejdulezitejsi bude ta technika, ktera bude pod kapotou...
Avatar - micaello
3. 8. 2011 10:27
Re: Tesime sa
:yes: :yes: :yes: