Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SL (2012): Oficiální fotogalerie

Aleš Jungmann
Diskuze (31)
A je to tady, automobilka mercedes uveřejnila velkou fotografii novinky, nové generace roadsteru SL.

Zatímco včera šlo jen o neoficiální černobílé skeny brožury, dnes vám již můžeme nabídnout bohatou fotogalerii. Pokud vás nové SL zajímá, sledujte náš portál během dne, očekáváme uveřejnění detailních informací a specifikací každým okamžikem. Výstavní premiéra je naplánovaná na lednový autosalon v Detroitu.

Zkrátit čas do oficiálního odhalení si můžeme rekapitulací toho, na co se můžeme těšit. Nová generace SL bude vážit výrazně méně díky rozsáhlému využití hliníku, z hliníkových slitin bude vyrobena většina karoserie, pouze rám čelního okna bude z vysokopevnostní oceli, část zádě pak z hořčíku, který je ještě lehčí než hliník.

Samotná hliníková karoserie nového SL bude vážit 254 kg, pokud by byla ocelová, vážila by podle Mercedesu o 110 kg více. Podle německé automobilky se hmotnost modelu SL 500 mezigeneračně sníží o 125 kg, nové SL 350 bude o 140 kg lehčí než to současné.

Pohotovostní hmotnost stávající SL 500 činí 1.910 kg, současné SL 350 váží 1.825 kg. Aktuální generace SL má hliníkovou pouze kapotu a dveře.

Mercedes-Benz již dříve potvrdil, že chystané SL bude mít stěrače se zabudovanými ostřikovači, jejichž obchodní označení bude Magic Vision Control, fotografie to ostatně potvrzují.

Oficiální jsou také podrobnosti o hliníkové kontrukci karoserie s integrací rezonančních komor do podélných nosníků v přední části vozidla.

Aleš Jungmann
Diskuze (31)
15. 12. 2011 15:22
Re: SÍLA SÍLY
:yes:
15. 12. 2011 14:26
Re: SÍLA SÍLY
[odkaz]

není co dodat.....
15. 12. 2011 14:23
Re: SÍLA SÍLY
:yes:
15. 12. 2011 14:04
Re: Gratulace!
Hliníkové rámy většinou s tuhostí nemají problém - lze výrazně snížit hmotnost a ještě zvednout tuhost. I tady je tomu tak (některé sedany mu jí mohou závidět). Třeba A8 má torzní tuhost, za kterou by se nemusel stydět supersport (i když uhlíkový kompozit je ještě dál). Plasticita je trochu jiný příběh.
15. 12. 2011 09:53
SÍLA SÍLY
Auto, které září i když má v noci zhasnutá všechna světla. Září aurou garážového absolutna - těžká příď, usazující vozidlo fantasticky na silnici, dominantní světla, která respektují především časově vzdálenější modelovu tradici, světla, která v aktuálním tvaru definují jistý, rozvážný pohled celé přídě. Tomu všemu pak koresponduje vizuálně utažená záď, k níž ti oko dopluje po boční lince. Po genetické lince z rodu designérů, charakteru... Michelangela. Boční linie strhávají pocity vjemů až někam k hraně estetického božství, autu dodávají rozměr vznešené milosti. No a pohled zezadu pak celou tuhle krásu dotvoří v nezapomenutelný celek. Co to tu, dokonale okouzlen, píši? Stačilo přece napsat - nový roadster, nový Mercedes SL...

BRAVO :yes: