Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz startuje výrobu v ruské metropoli Moskvě: Na úvod třída E

Tomáš Dusil
Diskuze (3)

Mercedes zahájil výrobu svých aut v Rusku v Moskvě. Stalo se tak za účasti ruského prezidenta Vladimíra Putina a členů německé vlády. Prvním vyrobeným je sedan třídy E.

Nový závod na výrobu Mercedesů v Esipovo u Moskvy, rozkládající se na ploše 85 hektarů, vyrobil tento týden úplně první vůz Mercedes-Benz v Rusku. Tím vyvoleným se stal sedan třídy E ve specifikaci odpovídající ruskému trhu, kam je také určen.

Nový výrobní závod Mercedesu je po technologické stránce na mimořádně vysoké úrovni. V rámci značky tomu říkají „výrobní technologie 4.0“. Co si pod tím představit? Třeba plně autonomní systém dopravníků v kombinaci s humanoidními roboty. Jenže to není vše. Použitá technologie je maximálně šetrná vůči životnímu prostředí, když využívá obnovitelné zdroje tepla či lakování na bázi vodou ředitelných laků.

I když se už tu vyrábí, továrna stále není ještě plně dokončena. Investice do ní ale již nyní spolykaly 250 milionů euro. Počáteční linku na výrobu modelu třídy E brzy doplní další, zaměřená na SUV. Po plném náběhu bude nový závod v Moskvě zaměstnávat přibližně tisíc lidí, kteří prodělají výcvik v jiných výrobních závodech Mercedesu.

„Investice do nového závodu v Rusku jsou důležitým impulzem v naší globalizaci výroby. Ta se díky tomu stane pružnější a hlavně blíže důležitým trhům, který pro nás Rusko představuje. Nový závod je také z pohledu výrobních technologií na absolutní špičce, což je dobrý předpoklad pro dosažení vysoké kvality výroby,“ řekl Markus Schäfer, jeden z manažerů výroby .

Důvody, proč Mercedes začal vyrábět svá auta v Rusku, jsou zejména postavení značky na tomto obrovském trhu. V největší zemi světa jsou Mercedesy již tradičně velmi oblíbené. Navíc zde jejich popularita stoupá, neboť v současné době se jich tady prodává více než dvojnásobně oproti stavu před deseti léty.

Tomáš Dusil
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Lackey
7. 4. 2019 00:01
EU sankcie voči Rusku
Aha, takže cela EU sa jednohlasne rozhodla sankcionovat Rusko, za obsadenie Krymu, ale nemecky Daimler Benz asi dostal vynimku, asi rovnako, ako Nord Stream investori.. Možno na tých mercedes linkách, nakoniec "zelení mužíci" vyrobia Leopard tanky. Možno si budete pamaetat ešte stary vtip, Ruský mužik pracujúci v továrni na šijacie stroje, nakradol si suciastky, aby si doma poskladal šijací stroj . Ako sa snažil, tak sa snažil, furt sa mu podarilo vyskladať z nakradnutých dielov, iba Kalašnikov AK 47 ;-)
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2019 07:33
Re: Tak to eurohujerů praskne žilka.
To sou to je pravda = historický fakta jak se chovali v česku během desítek let okupace sou chvílema fakt děsivá = kombinace hororu a černýho humoru >:D Ale taky je tam spousta zlatý mládeže https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ruska-zlata-mladez-desi-moskvany-syn-viceprezidenta-lukoilu/r~3 ddd93c8271011e6a3e5002590604f2e/ a nakradený miliardy https://www.denik.cz/ze_sveta/majetek-ruskych-papalasu-bude-tajny-za-prozrazeni-je-az-sedm-let-vezen i-20170622.html kupců bude dost ;-)
Avatar - Roland Von Wagen
5. 4. 2019 13:13
Tak to eurohujerů praskne žilka.
Po VW a Renaultu začíná v tom agresivním, zaostalém Rusku vyrábět další světová automobilka. Do Mercedesu se asi nedostaly informace o tom, že Rusové jsou primitivní, chlastem a chudobou zdecimovaní mužici, co si jejich produkty jen těžko koupí.