Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG Metro 6R4 Group B: Závodní auto Colina McRae na prodej

Michal Fokt
Diskuze (1)
Prodává se jedno z aut legendárního závodního jezdce Colina McRae. A je to pěkná bestie, Metro 6R4, postavené podle regulí obávané skupiny B.

Colin McRae proslul nejen svými úspěchy ve World Rallye Championship za volantem Subaru Impreza, ale i svým typickým divokým jízdním stylem "všechno nebo nic". Cokoli, co má s ním nějakou souvislost, tedy představuje zajímavý objekt sběratelského zájmu. Což teprve když jde o auto!

Řeč teď ale nebude o slavné modré Impreze "555", ale o úplně jiné bestii jménem MG Metro 6R4. Pokud vám to nic neříká, určitě nejste sami. Jedná o nepříliš známý speciál kultovní rallyeové skupiny B. Číslo 6 znamená šestiválec 3,0 l, R značí rallye a 4 odkazuje na počet poháněných kol. A je dobré vědět, že nad zadní nápravou podřimuje stádo nejméně čtyř stovek koní, prostě Group B jak vyšitá...

Colin si auto údajně koupil po skončení svého angažmá u Subaru, ale moc si jej neužil, při práci na něm došlo nedlouho po pořízení k požáru a McRae jej následně zase prodal. Jak ovšem můžete vidět, v současnosti už je opět v původním stavu, ba co víc, mělo by mít v Británii klasickou silniční registraci, což znamená, že s ním lze normálně jezdit. Třeba do pekárny nebo do kavárny. :)

Že by se vám něco takového líbilo? Žádný problém, pokud tedy nepředstavuje problém částka 350 tisíc liber, tedy zhruba 11,1 milionu korun. Minimálně na tolik si totiž auto cení jeho současný majitel, který milé Metro 6R4 nabízí k prodeji. A to je ještě docela možné, že se v dražbě jeho cena ještě zvýší.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Auto CZ
9. 8. 2016 12:40
Zeptali jsme se Karla Jirátka co na to říka
>:D >:D dodávatel vozu z Německa má spoždení, a tak barumku nepojedem na audi kvatro, ale na poslední chvíli sme dodělali domácí československý Kadet gsi. 8-s >:-[]