Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Clubvan concept: Stylová dodávka oficiálně

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Na autosalonu v Ženevě si svou světovou premiéru odbude zajímavá novinka: dodávka od Mini.

Nejde samozřejmě o jen tak nějakou dodávku na převážení pošty či psího žrádla, Mini se na trhu profiluje jako výrobce malých a stylových automobilů s prémiovým nádechem. Souboj s čistě užitkovými vozy se tedy jistě konat nebude.

Místo toho koncept ztělesňuje jakési posunutí myšlenky modelu Clubman do trochu jiných vod s cílem zaujmout i zákazníky, kteří o Mini do současné chvíle ani neuvažovali. Koho by měl model se dvěma sedadly a pěti (zadní jsou křídlové) dveřmi tedy vlastně oslovit?

Podle automobilky třeba módního návrháře, majitele galerie nebo třeba podnikatele v cateringových službách. Ptáte se na historické kořeny? Podobné požadavky svých zákazníků (velký vnitřní prostor, malé rozměry) plnil v dřívějších dobách model Morris Mini Van.

Clubvan concept nabízí rovnou podlahu, elastické popruhy drží náklad na místě. V nákladovém prostoru nechybí zásuvka na 12V, zajímavostí jsou také boční okna z polykarbonátu. Očekáváte-li nějaké podrobnější informace, musíme vás zklamat. Ani oficiální tisková zpráva neprozradila nic z technických parametrů vozidla, na další informace si proto budeme muset zřejmě až do Ženevy.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)