Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Superleggera roadster: Půjde do výroby?

Tomáš Dusil
Diskuze (12)
Mini údajně připravuje ultimativní roadster na bázi třetí generace modelu. Dočkat bychom se ho mohli v roce 2018.

Již před časem informoval britský časopis Car magazin o připravovaném sportovním voze značky Mini. Bylo to i na základě konceptu vozu v rámci Villa d´Este.

Tady prezentovaný roadster s rozvorem 2520 milimetrů a karoserií vyrobenou z kombinace hliníku a kompozitních materiálů vzbudil zájem laické veřejnosti. Jistě také proto, že si mnozí ještě pamatují na slavná britská sportovní auta MGA, Triumph TR2 či Austin Healey, které vystavený koncept evokuje.

Nyní proběhla internetem zpráva, že by se vůz mohl dostat do malosériové výroby. Jedním z důvodů je také skutečnost, že Mini se v budoucnu hodlá zaměřovat na méně bohaté portfolio, ale o to exkluzivnějších vozů. A Superleggera roadster tuto ideu jednoznačně podporuje.

Otazník rovněž visí nad modely Paceman, Coupe a Roadster, které i přes nástup nové generace Mini vydrží ve výrobě na stávajícím technickém základě.

Co lze tedy očekávat?

Produkční verze Mini by si měla podle zákulisních informací zachovat charakter konceptu. Rovněž by se mohl uplatnit hybridní pohon s elektromotorem pohánějící přední nápravu a spalovacím motorem roztáčejícím zadní kola. Alternativou je přeplňovaný tří- a čtyřválcový motor.

Tomáš Dusil
Diskuze (12)
Avatar - Kobler
19. 3. 2015 00:22
Pěkné
tohle by se přítelkyní líbilo.
18. 3. 2015 13:43
Re: Super retro!
Jenže to se píše jenom zde, když si projedeš veškerý materiály od Mini nebo zahraniční weby, tak se dočteš jen:
"At its debut, the Superleggera concept was said to be powered by an electric, or perhaps a plug-in hybrid, powertrain."

Nikde není zmínka o hnaných nápravách, upřímně, celý poslední odstavec mi přijde jako vycucaný z prstu.
Avatar - Emel
18. 3. 2015 13:27
Re: Super retro!
"Rovněž by se mohl uplatnit hybridní pohon s elektromotorem pohánějící přední nápravu a spalovacím motorem roztáčejícím zadní kola. "
18. 3. 2015 12:58
Re: Super retro!
já to chápu tak, že elektromotor by byl u zadních kol a spalovák by fungoval jen jako generátor, podle mě dobré řešení
18. 3. 2015 11:24
mazda a fiat
Skoda, ze bude len v malej serii. Myslim, ze MX-5 a pripravovany Fiat 124 by sa mali coho obavat keby im MINI vyrobilo podobneho konkurenta. :yes: