Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moje.auto.cz: Fiat Croma (druhá generace) – Chromá Croma?

David Bureš
Diskuze (6)
Jaké vlastnosti lákaly zákazníky k nákupu nepříliš úspěšného crossoveru Fiat Croma?

Druhá generace Fiatu Croma nebyla prodejně úspěšným automobilem, loni se na českém trhu prodalo jen 29 exemplářů, v roce 2009 dokonce ještě o 11 méně. Co si o tomto crossoveru střední třídy myslí hrstka těch, kteří ho vlastní? A dá se o autě říct, že Croma bývá chromá?

Automobil je hodnocen ve čtyřech uživatelských recenzích na Moje.Auto.cz. Všichni majitelé kladně hodnotí prostorný interiér díky vyšší karoserii Cromy, vzhled a pohodlný interiér. Negativem je však podle nich nedostatek odkládacích prostor a také špatná pověst Fiatu na českém trhu, což snižuje hodnotu auta.

Nejlépe hodnocenou recenzi Cromy zveřejnil uživatel Hitachi, který předtím vlastnil menší Fiat Stilo. Majitel chválí silný a kultivovaný turbodiesel 1,9 MultiJet (110 kW), kvalitu zpracování nebo neokoukaný vzhled.

Cromu se stejným vznětovým motorem vlastní i uživatel Croma. Jemu se na svém autě líbí pohodlná sedadla s širokou možností nastavení, rozsáhlá výbava již od základního modelu, tichý a úsporný motor, výkonná dvouzónová klimatizace či dobré odhlučnění interiéru.

Na rozdíl od předchozího hodnocení však uživatel Croma kritizuje dílenské zpracování, občas mu totiž rezonují lišty ve dveřích a při přejíždění nerovností se ozývají skřípající pazvuky kroutící se karoserie.

Cromu s naftovým 1,9 MultiJet (110 kW) hodnotí také uživatel Popa. O motoru říká, že je pro pohodovou jízdu na dálnici dostatečně silný, na druhou stranu při prudším sešlápnutí plynu spotřeba naroste z necelých 6 l/100 km na 8 l/100 km.

Garáž uživatele Ondras12 obývá Croma s pětiválcovým turbodieselem 2,4 JTD (147 kW). O interiéru majitel tvrdí, že v něm nic nepůsobí agresivně nebo rušivě, zároveň si ale “občas plasty uvnitř vozu žijí vlastním životem.“ Sedadla jsou sice pohodlná, mají ale minimální boční vedení.

Jestliže na vás netradiční Fiat Croma zapůsobil, popřípadě máte zájem se o něm dozvědět více, zkuste si pročíst uživatelské recenze na Moje.Auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (6)
26. 9. 2011 11:58
"Chromé" prodeje
No prodejně to bylo chromé ještě víc než je v nadpisu. >:D JInak normální dobré auto, v ČR za ranec, za kterej to moh koupit jen fanoušek FIATU.Buďte nad věcí.... ;-)
Avatar - Ji/Ri
25. 9. 2011 21:14
Re: Chromý p.Bureš
přesně tak. Na tohle Burákovi se.re Bílý Tesák.... ;-\
25. 9. 2011 20:20
Re: Chromý p.Bureš
Přesně, tohle si redakce mohla odpustit 8-s
25. 9. 2011 17:51
Re: Chromý p.Bureš
Ale je to pravdivé....
25. 9. 2011 17:34
Re: Chromý p.Bureš
:yes: