Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MS v hokeji 2022: Škoda slaví 30 let spolupráce s IIHF soutěží o lístky na finále

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Česká automobilka je oficiálním hlavním sponzorem soutěže již od roku 1993 a chybět nebude ani na letošním ročníku

Již tento pátek května vypukne ve Finsku pětaosmdesátý ročník Mistrovství světa v ledním hokeji, pořádaný Mezinárodní federací ledního hokeje (IIHF), jehož oficiálním hlavním sponzorem je i tentokrát společnost Škoda Auto.

Ta se stala partnerem Mistrovství světa v ledním hokeji poprvé v roce 1992 a o rok později už byla i hlavním sponzorem. V té době se tak ve středovém kruhu a na dresech hráčů vůbec poprvé objevilo logo s okřídleným šípem a oficiálním vozem šampionátu se stal model Škoda Forman.

Od té doby je Škoda Auto pravidelným partnerem mistrovství světa v ledním hokeji, za což si v roce 2017 vysloužila také zápis do Guinessovy knihy rekordů za nejdelší hlavní sponzoring sportovních mistrovství světa. V uplynulých letech se však situace poněkud zkomplikovala.

V roce 2020 bylo mistrovství světa kvůli koronavirové pandemii zrušeno a v loňském roce se odehrálo v areálech bez diváků, které na stadionech v Rize nahradilo alespoň 15 tisíc kartonových fanoušků. Letos by se však situace měla konečně vrátit do starých kolejí.

Pětaosmdesáté mistrovství světa v ledním hokeji budou od 13. do 29. května hostit finská města Helsinky a Tampere a chybět zde nebudou ani česká auta. V organizátorské flotile se objeví celkem 45 vozů Škoda, včetně modelů Enyaq Coupe RS iV, Enyaq iV, Superb iV nebo Kodiaq. Model Enyaq Coupé RS iV si návštěvníci navíc budou moci prohlédnout také ve fanouškovských zónách – a to v obou městech.

Společnost Škoda Auto bude navíc i tentokrát exkluzivním parterem aplikace 2022 IIHF App, která nabídne zajímavé statistiky, napínavé zprávy ze zákulisí, notifikace o právě vstřelených brankách nebo předpovědi výsledků.

Společně s připomínkou výjimečné a dlouhé spolupráce navíc automobilka připomíná také vozy značky Škoda, které se staly jednou z atrakcí mistrovství světa. Vše začalo u Formanu (roku 1993), po kterém následovaly další významné či zajímavé modely. Včetně Octavie ve Vídni (1996), Felicie Fun v Helsinkách a Tempre (1997), první Fabie v Lillehammeru (1999), Superbu v Norrimberku/Hannoveru/Kolínu nad Rýnem (2001) a tak bychom mohli pokračovat dlouho.

Zajímavou grafiku najdou fanoušci automobilů a hokeje na webu Škoda-Storyboard, kde je navíc připravena soutěž o lístky na finále v Tampere – včetně zaplacení cesty a ubytování. Stačí si pozorně nastudovat pár nápověd, odpovědět správně na otázky doufat v pak už jen stačí doufat a čekat, že budete vybraní.

Lední hokej je jedním z nejoblíbenějších sportů nejen v domovské zemi Škoda Auto, ale také v Pobaltí a ve Skandinávii, kde je i značka Škoda velmi úspěšná a kde má velkou zákaznickou základnu. Sport a značka se k sobě dokonale hodí. Proto mám radost, že prostřednictvím mistrovství světa v ledním hokeji podporujeme jako partneři sponzoringu nejvýznamnější mezinárodní událost tohoto sportu, a to již po tři desetiletí,“ uvedl Martin Jahn, Martin Jahn, člen představenstva Škoda Auto za oblast Prodeje a marketingu.

U příležitosti tohoto mimořádného výročí podpoříme organizátory nejmodernější flotilou vozů, k níž patří i náš emocionální a plně elektrifikovaný Enyaq Cupé RS iV. Přeji všem sportovcům mnoho úspěchů a české národní reprezentaci budu samozřejmě obzvlášť držet palce,“ dodal Jahn.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

11. 5. 2022 16:22
letos bez rusaku
krasa
zadny strhavani strbrnejch medajli z krku, ani uprk z ledu jeste pred koncem ceremonialu.
nabubreli rusaci neumej prohravat
tak ted se to ucej