Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Multivan T7 se v tichosti pochlubil spacím paketem. Víme, kdy dorazí do Česka

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Poslední generace populárního Volkswagenu Multivan, někdy označovaná jako T7, se během veletrhu IAA konečně pochlubila praktickým spacím paketem.

Divize Volkswagen Užitkové vozy proslula variabilitou svých modelů. To je ostatně patrné i na poslední generaci Multivanu, která navzdory základům sdíleným s osobními vozy stále nabízí obrovsky variabilní a multifunkční interiér, který by měl uspokojit potřeby kdejaké velké či aktivní rodiny.

Součástí nabídky užitkových vozidel přitom bývají i různé pakety, které praktičnost vozu ještě podtrhují. Jedním z nich je i tzv. spací paket, respektive paket pro přenocování/přespání, který starší Volkswagen Multivan T6.1 nabízí delší dobu. Generace T7 se však jeho premiéry dočkala teprve během nedávného veletrhu IAA Transportation.

Zde divize Volkswagen Užitkové vozy prezentovala novinky z modelových řad Amarok či ID.Buzz, přičemž většinu pozornosti přitahovaly právě různé modifikace elektrického busíku. Prostor ale dostal i Multivan T7, který zde byl představen v tovární přestavbě pro taxi a také ve speciální verzi Edition s paketem na „Dobrou noc“.

Video se připravuje ...

Good Night Pack, jak zní oficiální anglický název, totiž konečně proměňuje kabinu vozu v celkem útulné útočiště pro přespání na cestách. Kromě skládací matrace paket zahrnuje také systém zatemnění bočních oken i střešního okna, ventilační mřížku do předních bočních oken nebo úložný box na věci nocležníků. Volitelným příslušenstvím se pak stává stolek se židlemi.

S novým paketem se tak nový Volkswagen Multivan T7 může proměnit v příjemného společníka na delší víkendové výlety, různé festivaly či sportovní akce. V současnosti se předpokládá, že spací paket bude možné v Česku objednat od druhé poloviny příštího roku, jeho cena ale prozatím nebyla stanovena.

Za zmínku ale stojí i samotný Multivan Edition, tedy speciální výbava, která do stávající nabídky verzí Multivan, Life a Style vnáší trochu více individualismu. Vůz zaujme dvoubarevným lakováním, kdy střechu, A-sloupky, kryty zrcátek a různé dekory zdobí leskle černá barva. Boky zdobí černé polepy s označením modelu, podběhy pak vyplňují stylová 18“ černě lakovaná litá kola.

Standardní barvou karoserie je šedá Pure Grey, mezi další volitelné barvy však budou patřit odstíny Candy White, Energetic Orange Metallic, Indium Grey Metallic, Mono Silver Metallic and Reflex Silver Metallic. Ke standardní výbavě pak Edition přidává IQ.Light LED světlomety, osvětlení okolí dveří nebo siluetu vozu a název Edition vyšitý na sedadlech. Kabina může být koncipována pro 5,6 nebo 7 cestujících a nechybí možnost vybrat si ze všech nabízených pohonných jednotek.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme