Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ukázal ID. Buzz jako prototyp elektrické sanitky

Filip Melich
Diskuze (2)

Na IAA Transportation 2022 v německém Hannoveru Volkswagen vystavuje ID. Buzz přestavěný na sanitku. Kromě toho ukáže přes 30 dalších speciálních vozidel.

Výroba dlouho očekávaného stylového elektrického Volkswagenu ID. Buzz odstartovala letos v červnu. Zájem o auto je relativně vysoký a produkce 15.000 kusů naplánovaná na letošní rok byla už před měsícem zhruba ze dvou třetin vyprodaná. Ceny elektromobilu přitom nejsou nízké – na českém trhu startuje osobní verze na 1,5 milionu korun a užitková má zhruba o 100 tisíc nižší cenovku. Volkswagen ale neusíná na vavřínech a jeho plány s novinkou nekončí.

Elektrická platforma modelu ID. Buzz je vhodná pro přestavbu vozu k různým účelům využití, přičemž divize Volkswagen Užitkové vozy jednu speciální přestavbu představí na výstavě užitkových aut IAA Transportation 2022 v Hannoveru (20. – 25. září). Značka se chlubí tím, že na výstavu přiveze přes 30 vozidel.

Video se připravuje ...

Zřejmě nejzajímavější je prototyp elektrické ambulance, jehož základem je právě modelu ID. Buzz. Volkswagen na přípravě vozu spolupracoval s německou společností Bösenberg. Informací o autě zatím nezveřejnil mnoho a o úpravách vnitřku ID. Buzz nevíme nic. Zvnějšku alespoň vidíme specifický polep, který do zelené linky symbolizující srdeční puls zakomponoval také profil auta na jednom konci a elektrickou zástrčku na konci druhém. Nechybí ani maják na střeše.

Kromě toho Volkswagen na výstavu přiveze zcela nový pick-up Amarok, Multivan v podobě Taxi (možné objednat přímo z výroby) či Multivan společnosti Snoeks kombinující řešení pro převoz cestujících s prostorem pro náklad. Široce zastoupené budou také různé podoby modelu Crafter – od verze s korbou přes promyšlená provedení pro kurýrní služby až po variantu zaměřenou na převoz cestujících se zvýšenou průchodností terénem.

Fotek zatím Volkswagen uvolnil pomálu, ale další se jistě brzy vynoří. Program výstavy je takový, že pondělí 19. září je vyhrazeno novinářům a od úterý 20. do neděle 25. září je otevřeno pro všechny návštěvníky. Přikládáme také záznam z tiskové konference, kde samotné video začíná v čase 9 minut a 58 sekund:

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

21. 9. 2022 09:51
Re: Zoufalost na ntou...
ty tvoje příspěvky jsou zoufalt na entou. s nabitou baterií je problém v čem? sanitky většinou nejezdí 200 km... mimochodem ze školení řidičů jsem si odnesl zajímavou informaci - sanitka bojuje o přežití člověka - v jednom případě z deseti:)
20. 9. 2022 16:17
Zoufalost na ntou...
Buzík tak maximálně na převoz zpět domu. Jako rychlou bych si to netroufl ani použít. To je hazard se životem v přímém přenosu :no: