Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Může Suzuki Jimny vyhrát "přetahovanou" s Mercedesem-AMG G 63?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Kolik síly má malé Suzuki Jimny a kolik jich potřebujete k utáhnutí většího a výkonnějšího Mercedesu-AMG G 63?

Říct, že Suzuki Jimny bylo přijato kladně, úplně nevystihuje to, jaké nadšení nový model vzbudil. Nejvíce chvály sklízí za svůj vzhled, který je trochu retro. Hranaté tvary ale k malému off-roadu pasují skvěle. 

Vtipné je, že existují už i přestavbové kity, díky kterým může vaše Jimny vypadat jako Mercedes třídy G, který jste špatně vyprali a on se vám srazil. 

S ohledem na to je vtipné, že se někdo pokusil zjistit, kolik toho malé Jimny utáhne a jako závaží si vybral Mercedes-AMG G 63. Na videu si tak můžete oba teréňáky porovnat, určitě vám ale Jimny bude připadat roztomilejší. 

Napřed se k lanu přiváže jedno Jimny, ale takového soupeře Mercedes hladce porazí. Čtyřlitrový vidlicový osmiválec se dvěma turby produkuje 577 koní a 850 Nm, takže atmosférickou patnáctistovku Suzuki se 100 koňmi a 138 Nm přetáhne hravě.

Aby to autoři z magazínu CarWow udělali trochu víc fér, připojili druhé Jimny, ale na výsledku to nic nezměnilo. Až třetí Jimny překlopilo jazýček vah na stranu Japonců a tři malí nezbedové přetáhli německý Mercedes. Dohromady mají 300 koní a 414 Nm, což je pořád výrazně méně než Mercedes. Za jeho cenu si ale můžete koupit hned deset malých Suzuki.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme