Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nechcete vlastní Batmobil? Tenhle je na prodej v Rusku

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli vás baví filmy s Batmanem a obdivujete jeho futuristické hračky, máte šanci se tomuto hrdinovi výrazně přiblížit. V Rusku je totiž na prodej zdařilá replika Batmobilu.

Jedná se o kopii vozidla, které Batman řídil ve snímku Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman V. Superman: Dawn of Justice) z roku 2016.

Replika vznikla v roce 2018 ve Spojených státech amerických, následně se přestěhovala do Ruska, kde byla dokončena. Šlo hlavně o detaily, které měly auto ještě přiblížit filmovému vzoru.

Batmobil dostal funkci nočního vidění, termovizní kameru, neprůstřelné sklo či kopii zbraně v přídi - ta dokonce umí napodobit střelbu. O pohon se stará 5litrový osmiválec o výkonu 500 koní.

A teď ty špatné zprávy. Replika je především hodně drahá, prodejce za ni chce 55 milionů rublů, což je v přepočtu asi 20 milionů korun.

Dalším problémem může být skutečnost, že Batmobil nesmí do běžného provozu. S délkou okolo šesti metrů a hlavně šířkou, která dosahuje čtyř metrů, není divu. Navíc jeho převoz by měl spadnout do kategorie nadměrný náklad. 

Mimochodem, na světě prý existují ještě tři stejné repliky.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme