Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejvýstřednější Bugatti Chiron je na prodej, úpravce za něj chce neskutečný balík

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Přijde vám standardní Bugatti Chiron nudné? Pak vás nejspíš nadchne tenhle kousek od Mansory.

Málokterý úpravce dokáže svými kreacemi rozdělovat veřejnost s takovou pravidelností, jako právě Mansory. Jejich úpravy jsou totiž extrémně okázalé a mnohdy až hraničí s kýčovitostí. Zákazníků toužících po jedinečné extravaganci má však Mansory stále dost a tak si může dovolit upravovat i vozy, o kterých většina z nás jen sní.

To ostatně Mansory potvrdilo i na letošním ročníku ženevského autosalonu, kde kromě jiného prezentovalo například Rolls-Royce Cullinan „x Billionaire", Lamborghini „Carbonado Evo,“ Mercedes-AMG třídy G „Star Trooper“ nebo Bugatti Chiron „Mansory Centuria.“

A právě poslední jmenovaný kousek, který bezesporu patří k nejextravagantnějším Bugatti na silnicích, je na prodej. Už tak dost okázalý vůz se přitom Mansory rozhodlo vylepšit o nespočet karbonových dílů, jejichž účel je nejspíš ryze estetický. V podbězích se také usídlila nová kola a nechybí ani zcela nový výfukový systém s dosti atypickou koncovkou.

Úprav nezůstal ušetřen ani interiér, který je laděn v odstínech modré barvy. Na hlavových opěrkách sedadel nechybí prošívaný nápis Mansory a na boku středového tunelu je vyšito jméno Centuria.

Video se připravuje ...

Úprava Chironu od Mansory je zkrátka dost kontroverzní záležitostí, ještě kontroverznější je však jeho cena. Na známém inzertním serveru Mobile.de je totiž vůz inzerován za 4.250.000 Euro, což je cca 108.8 milionu korun. Pravda, jedná se sice o unikát s nájezdem pouze 23 kilometrů, přesto je cena ve srovnání s ostatními vozy Bugatti na trhu poměrně extrémní.

Na stejném inzertním serveru se totiž dá najít i zcela nový Chiron, za kterého prodejce z Rakouska požaduje 4.068.000 Euro. A pokud byste se smířili se zánovním strojem, lze za 3.299.999 Euro pořídit žlutý Chiron s nájezdem 393 km. Jedinečnost však něco stojí a řada lidí je ochotna za ni dobře zaplatit.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme