Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan chystá levnou X6 pro Čínu

David Bureš
Diskuze (1)
BMW X6 se ukázalo jako prodejně úspěšný automobil. Proto takové SUV nepředstavil jen Mercedes-Benz, ale chystá ho i čínská značka Nissanu.

Nissan ve spolupráci s čínským výrobcem Dongfeng představil v roce 2010 značku Venucia, která se zaměřuje na levné automobily. Tato značka se na nadcházejícím šanghajském autosalonu pochlubí zajímavým konceptem.

Zveřejněné skici ukazují, že Venucia přiveze do Šanghaje sportovně střižený crossover, jehož silueta nápadně připomíná BMW X6. Design se výrazně odlišuje od současných vozů značky Nissan, řešení přídě však připomíná modely Mazda.

Nákresy zatím byly zveřejněny bez bližších informací. V současnou chvíli tak nevíme, jak se chystaný koncept bude jmenovat, nebo zda se chystá jeho sériová výroba.

Venucia se zaměřuje na levné modely postavené na již vyzkoušené technice. Nový koncept ukazuje, že levné auto nemusí znamenat nudné tvary. Venucia aktuálně nabízí šest modelů: kompakt R50 (upravená Tiida), zvýšený hatchback R50X, malé R30 (upravená Micra), sedan D50, SUV T70 a elektromobil E30 (přeznačkovaný Leaf).

Šanghajský autosalon je díky významnosti čínského trhu důležitým místem pro prezentaci nových aut. Už nyní známe několik novinek, které se na letošním ročníku představí. Audi odprezentuje např. koncept Prologue Allroad, Volkswagen pak modernizované Scirocco GTS. Volvo vsadí na luxusní XC90 Excellence, Mercedes-Benz zase na koncept GLC Coupé.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
17. 4. 2015 21:09
jo
tak za tohle by se ani bmw nemuselo stydět :yes: