Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Pixo končí, náhrady se nedočká

Jan Mička
Diskuze (1)
Nissan ukončil výrobu modelu Pixo. Minivůz, který sdílí většinu dílů se Suzuki Alto, se náhrady nedočká.

Nissan Pixo si odbyl světovou premiéru v roce 2008 na pařížském autosalonu a po boku Suzuki Alto sjížděl z výrobní linky Nissanu v indickém Dilí. Přestože se s vozem počítalo i pro český trh, nakonec se zde oficiálně vůbec nedostal. Po čtyřech letech automobilka definitivně ukončuje jeho výrobu. Důvodem je velká konkurenceschopnost a úspěchy modelů Micra, Note a Juke, na které se chce v budoucnu dále zaměřovat.

Automobil dlouhý 3565 mm, široký 1600 mm, vysoký 1470 mm a s rozvorem náprav 2360 mm pohání tříválcový zážehový motor o objemu 1,0 l s výkonem 48 kW. Stádo je přenášeno na přední nápravu skrze manuální pětistupňovou převodovku, alternativu tvoří čtyřstupňový automat. Díky malým rozměrům a nízké hmotnosti dosahuje kombinované spotřeby 4,4 l/100 km.

Rozhodnutí Nissanu je jednostranné a nedotkne se výroby Suzuki Alto. To se s úspěchem prodává i u nás a za necelých 200.000 korun nabízí spoustu užitečných výbavových prvků. Ve standardu nechybí čtyři airbagy, klimatizace, rádio, elektrická okna nebo výškově stavitelné sedadlo řidiče. Krom běžného příslušenství si můžete připlatit vlastně jen za metalízu.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
17. 10. 2013 18:01
mno
kdo by chtěl toto po nabídce nové micry a notu. nedivím se, že se nissan rozhodl právě takto.