Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Civic Type R bez kamufláže. Bude vypadat takhle?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Před několika dny Honda zveřejnila první snímky maskovaného modelu Civic Type R. Nyní se můžeme podívat, jak by nový hot-hatch mohl vypadat, až kamufláž sundá.

Nedávno publikované fotografie totiž využil grafik ruského webu Kolesa.ru k vytvoření neoficiálních obrázků, které naznačují, jak bude příští Civic Type R vypadat v produkční podobě.

Při návrhu mohl kromě zmíněných snímků využít také skutečnosti, že už od června víme, jak nový Civic vyhlíží jako klasický hatchback

Představa Civicu Type R bez kamufláže pak samozřejmě pracuje s prvky, které maskování tak úplně neschová, takže byly na fotkách od Hondy jasně vidět.

Řeč je například o sportovním předním nárazníku s otvory pro přívod vzduchu po stranách, o nástavcích prahů, tmavých kolech nebo velkém křídle, zadním difuzoru či výfuku se třemi koncovkami.

K odhalení nové generace japonského hot-hatche by mělo dojít v příštím roce. O pohonné jednotce zatím automobilka mlčí, v uplynulých měsících se však světem prohnala řada zajímavých spekulací.

Ty nejdivočejší přitom hovořily o hybridní pohonné jednotce s výkonem až 400 koní, která by spolupracovala s manuální převodovkou a systémem pohonu všech kol.

Poslední dobou se však mluví spíše o evoluci stávajícího dvoulitrového přeplňovaného motoru, který bude stále roztáčet pouze přední kola. S největší pravděpodobností na ně ale bude posílat ještě větší porci koní.

Zajímavé také je, že Honda údajně vůbec nepočítá s nabídkou automatické převodovky, k mání bude jen manuál.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme