Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová sedmimístná Dacia už má své jméno. Rodinnou novinku uvidíme již tento týden

David Bureš
Diskuze (19)

Dacia na nadcházejícím autosalonu IAA v Mnichově představí nový rodinný model až pro sedm osob. Nyní zveřejnila, jak se bude jmenovat.

Rok 2021 je pro automobilku Dacia nadmíru důležitý. Mezigeneračně obměnila své klíčové modely Sandero a Logan, uvedla na trh svůj první sériový elektromobil Spring a modernizovala populární SUV Duster. To však není všechno, nyní je za dveřmi ještě nepřímý nástupce modelu Dokker a Logan MCV.

O jeho přípravách víme už několik měsíců s tím, že se automobil světu poprvé představí na nadcházejícím autosalonu IAA v Mnichově. Až nyní však automobilka potvrdila, jak se novinka bude jmenovat. Bude to Dacia Jogger!

Výrobce zdůrazňuje, že Jogger je jednoduché a moderní jméno, které lze snadno vyslovit a každý pochopí jeho význam. Podle automobilky navíc zdůrazňuje robustnost, pozitivní energii a venkovního ducha, charakter, kterým se novinka má představovat. Přípona „er“ pak vůz sjednotí s modelem Duster.   

Automobilka navíc potvrdila, že Jogger bude nabídnut jako pětimístný nebo sedmimístný model. Cílem je být ideálním vozem pro velké rodiny, kterými Jogger chce nabídnout prostornost i variabilitu.

Jogger bude podle dřívějších zpráv crossover. Co se týče techniky, nabízí se využití motorů z Dusteru, jako jsou 1.0 TCe (67 kW), 1.0 TCe LPG (74 kW), 1.3 TCe (110 kW) či 1.5 Blue dCi (70 a 85 kW). Vyloučeno ale není ani nasazení mildhybridní verze, kvůli snížení flotilových emisí. Ostatně kvůli nim Dacia dnes propaguje pohon na LPG a začíná prodávat elektromobil Spring.

Dacia Jogger se světu představí už 3. září. Veřejnost si pak vůz bude moci poprvé prohlédnout na nadcházejícím autosalonu IAA v Mnichově, který startuje 6. září novinářským dnem.

David Bureš
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
31. 8. 2021 11:06
Re: MPV nebo SUV
Náhradné riešenie je ešte rakva na strechu.
31. 8. 2021 10:00
Re: MPV nebo SUV
teda dát do jedný linky s-max a dacii, je stejný asi jako porovnávat zkyslej jogurt s mascarpone.
31. 8. 2021 09:57
Guláš
Myslím že se nám tady prezentuje pěkný guláš nebo bramboračka. Protože to co se jmenuje jogger je evidentní že bude osobní dodávka, žřejmě na bázi nového kangoo, zatímco ty fotky další jsou koncept velkého suv bigster. Tedy ten jogger nebude mít s suv společného vůbec nic.
Avatar - woody-alien
31. 8. 2021 05:14
Re: MPV nebo SUV
:-[] :-[] :yes:
Fred měl odvahu na to, o čem já jenom občas letmo přemýšlím. A nemyslím RAM, ale tu manželku na korbě. :D
30. 8. 2021 21:06
Re: MPV nebo SUV
O to ide - že to bude ďašie "sedemmiestne" auto do počtu, namiesto nejakého logického pokračovateľa Loganu v pôvodnom prevedení "jazvečík". Takže okrem o čosi lepšej ceny neponúkne voči konkurencii nič moc naviac.