Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová série The Grand Tour se blíží. Zde jsou první fotky!

David Bureš
Diskuze (0)
Napjatě očekávaná druhá série automobilové show The Grand Tour Clarksona a spol. se blíží. Amazon už na ní láká pomocí prvních fotek. Na co se můžeme těšit?

Natáčení druhé série automobilové show The Grand Tour pánů Jeremyho Clarksona, Richarda Hamonnda a Jamese Maye zatím doprovází samé problémy. Hammond se vážně zranil při nehodě ve Švýcarsku a Clarkson dostal těžký zápal plic. Přesto se série pomalu blíží, na obrazovkách se objeví ještě před koncem roku a tvůrci již lákají na první fotky toho, co nás čeká. Co to bude?

Už díky zprávám z natáčení a dříve zveřejněné video upoutávce víme, že se můžeme těšit na jízdu po Chorvatsku, které se zúčastní Ariel Nomad a Audi TT RS nebo test McLarenu 720S. Nyní zveřejněné snímky ale lákají i na další chystané testy a roadtripy.

Clarkson, Hammond a May podle všeho vzdají hold značce Jaguar, jak jinak si vysvětlit záběr na trio moderátorů s trojicí starých „Jagů.“ Bude tu i tradiční výlet se starými vozy, kterého se zúčastní Nissan Pickup (někdejší předchůdce Navary) nebo Mercedes-Benz W123. Richard Hammond se pak sveze tankem Ripsaw EV2.

Druhá série The Grand Tour se na obrazovkách objeví ještě před koncem roku, natáčení s publikem startuje už tento měsíc. Na rozdíl od první série však nebudou scény s publikem natáčeny v různých koutech světa, ale výhradně v Británii, a to na pozemku milionáře Nicholase Johnstona v Great Tew v Cotswold Hills. Od myšlenky stěhování studia umístěného ve stanu bylo upuštěno, a to podle některých zpráv i kvůli tomu, aby si moderátoři po nedávných haváriích trochu odpočinuli. Během natáčení toho totiž nacestovali dost a dost, kvůli vzniku druhé série The Grand Tour mimo jiné vyrazili do Spojených arabských emirátů, do Chorvatska, Švýcarska nebo Mosambiku, a tak se jim nějaký čas bez cestování bude hodit.

A kdyby vám čekání na nové epizody The Grand Touru přišlo dlouhé, můžete si v mezidobí objednat nově vydanou knihu The Grand Tour Guide to the World, což je hodně netradiční cestovní průvodce, na kterém se podíleli Clarkson a spol. Podle anotace se v tomto nepostradatelném průvodci dozvíte množství informací, z nichž většina je pravděpodobně chybná a možná i nebezpečná, zároveň se třeba dozvíte, jak mluvit velšsky a jak projet magickým kruhovým objezdem ve Swindonu. A kde knihu koupíte? Jak jinak než prostřednictvím Amazonu...

David Bureš
Diskuze (0)