Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia RS: Unikly první snímky ostrého liftbacku

Michal Fokt
Diskuze (169)
Předčasně zveřejněný konfigurátor nové Octavie nedopatřením ukázal podobu chystané sportovní verze liftbacku RS.

Celé Česko teď žije nedávnou premiérou třetí generace modelu Škoda Octavia, která se nám mezigeneračně posunula do střední třídy a příznivci svižného svezení tak už určitě nedočkavě vyhlíží také sportovnější verzi RS. Ta by měla prodávat až v polovině příštího roku, ne vždycky však jde všechno podle plánu a tak se stalo, že se nové "ereso" dostalo do škodováckého konfigurátoru, jenž se objevil na firemním slovenském webu.

Snímky teď kolují internetem a nemají právě valnou kvalitu, ukazují ale dost na to, abychom si udělali o podobě auta slušnou představu. Pro variantu RS si v Mladé Boleslavi připravili tmavý podklad předních světlometů, nový nárazník s velkým středovým nasávacím otvorem, dva postranní budou nejspíš falešné a nesou pásy denních LED. Zpětná zrcátka se barevně snaží splynout s rámem oken, masivní boční plochu rozbíjí ozdobný proužek na spodní hraně dveří, na víku pátých dveří nemůže chybět křidélko a v difuzoru jsou umístěny dvě lichoběžníkové koncovky výfuku.

Samozřejmostí bude specifický design kol, v tomto případě evokující lopatky turbíny, což může být vnímáno jako odkaz na techniku pod kapotou. Je naprosto jisté, že opět půjde o přímovstřikový 2.0 TSI, co ovšem zatím jisté vůbec není, je výkon. Dá se předpokládat, že se nebude už pohybovat na hranici 200 koní, tedy 147 kW, ale mírně povyskočí. Dost možná na 211 koní minulého Golfu GTI, není ale ani vyloučeno, že to bude více, už kvůli posunu o kategorii výš. Zároveň je šance, že na rozdíl od menší Fabie RS v tomto případě zůstane možnost volby mezi manuální a dvouspojkovou převodovkou.

Těšit se můžete na snížený sportovní podvozek, barevně lakované třmeny, sportovní sedadla a volant a armádu elektronických asistentů.

Michal Fokt
Diskuze (169)
Avatar - šmoula nešika
18. 12. 2012 16:38
Re: Neurazte se ale,
JJ
Avatar - šmoula nešika
18. 12. 2012 16:37
Re: Katastrofa...
Těžké ti něco vysvětlovat, když umíš škodovky jen kritizovat.
16. 12. 2012 19:46
Re: ZASE TÁ STREDNÁ
Mercedes-Benz třídy C a BMW 3 řady jsou ještě menší,takže rozměrově už několik generací typičtí zastupitelé nižší střední,že? >:D >:D >:D

Faktem je,že ve střední třídě může celkově OIII konkurovat jen velmi omezený počet modelů jiných značek ;-)
Avatar - romgator
16. 12. 2012 16:18
Re: Neurazte se ale,
mám na mysli to, že těch "náhod" je poslední dobou moc. Myslím si, že je to skutečně vše promyšlené. Na náhody se tady fakt nehraje Můj názor.
Avatar - white label
15. 12. 2012 18:41
Re: New Ford Focus ST spráská Octavii RS kdykoliv jako praši
Takže ty už si určitě řídíl i O3RS, že... :-O :*) ;-)