Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Tesla Roadster se chystá na Nürburgring, vyrazit má již příští rok

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Výroba nového Roadsteru už byla několikrát odložena, přesto by se měl příští rok objevit na slavném německém okruhu.

Jistě není potřeba připomínat, že Tesla není na okruhu přezdívaném „Zelené peklo“ žádným nováčkem. Svůj (prozatím) neoficiální rekord mezi elektrickými sedany zde ukořistil speciální Model S Plaid, který tak pokořil působivé výsledky Porsche Taycan. Jenže to bylo již koncem minulého roku.

Příští rok by se však Tesla měla na slavný Nürburgring vrátit. Místo extrémního sedanu Model S by se však Zeleným peklem měla prohánět dlouho očekávaná druhá generace elektrického sporťáku Tesla Roadster. Na Twitteru už to ostatně potvrdil i samotný Elon Musk.

Zprávy o chystané cestě nového Tesla Roadsteru na Nürburgring jsou přitom poměrně nečekaným překvapením. Pokud se totiž o Roadster 2020 zajímáte, pak nejspíš víte, že jeho premiéra proběhla již v roce 2017. Model měl být na trh uveden původně již v roce 2020, časem se ale objevilo několik změn a odkladů.

Elon Musk ospravedlňoval odklad výroby tím, že Roadster v současnosti není prioritou značky. Začátkem tohoto roku následně oznámil, že se automobilka nejprve zaměří na výrobu Cybertrucku a Roadster dorazí nejdříve až v roce 2022.

Jenže když už jsme si mysleli, že konečně známe datum zahájení výroby, přišla další změna. Během červencového probírání výsledků hospodaření za druhé čtvrtletí roku 2020 totiž Musk zmínil, že výroba nového Roadsteru může být v kalifornském závodu zahájena již během 12 až 18 měsíců.

Rozhodně tak bude zajímavé sledovat, jak se bude situace kolem nového Roadsteru dál vyvíjet. Jen připomeňme, že nový Roadster slibuje akceleraci z 0 na 96 km/h za 1,9 sekundy a ve vyšší verzi by měl být osazen i tzv. „Space X paketem“. Ten je zatím popisován jako sada trysek se stlačeným vzduchem v okolí vozu, díky kterým by měl Roadster nabídnout ještě působivější jízdní dynamiku.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
22. 9. 2020 10:51
... a jako obvykle bude odtažena silným dieselovým odtahovým
... vozidlem :-! :-! :-!
Avatar - lyon667
22. 9. 2020 09:48
Re: Tak už vieme...
Záleží na výkonu dieselagregátu :-!
Avatar - kari.laz
22. 9. 2020 08:31
Re: Tak už vieme...
půl hodiny po tom, co odstartují za dieselovým Touaregem :D
22. 9. 2020 08:27
Re: Hmmmm...tak to jsem v klidu
Prototyp byl v roce 2017
Avatar - ericho33
21. 9. 2020 23:58
Tak už vieme...
...kedy vyrazí. Otázka ale znie, kedy dorazí :D