Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW řady 2 kupé uniklo na dalších snímcích

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Jedna z nejočekávanějších mnichovských novinek byla opět zachycena bez maskování. Mohlo by se jednat o M Performance provedení?

Nová generace dvojkového BMW kupé je v současnosti jednou z nejočekávanějších mnichovských novinek. Kompaktní model, který si na rozdíl od čtyřdveřového Gran Coupe zachoval pohon zadních kol, totiž opět slibuje důraz na zábavu za volantem a řidičské zážitky. Jenže představení je zatím v nedohlednu a oficiálních informací je jako šafránu.

K novince se nedávno vyjádřil například Gernot Stuhl, produktový manažer BMW dvojkové řady, který potvrdil pohon zadních kol i řadové šestiválce pod kapotou. Tvary očekávané novinky však prozatím poodhalují pouze různé špionážní fotografie.  A nedávno se objevily nové.

Na instagramovém profilu wilcoblok byla zveřejněna dvojice snímků nového BMW řady 2 kupé, na kterých můžeme vidět levý přední roh a pravý zadní roh očekávané novinky. Podobný typ snímků už se sice v minulosti jednou objevil, nyní však fotograf zachytil větší část vozu a odhalil nám další drobné detaily.

Opět se například potvrdilo, že nová dvojková řada kupé nedostane přerostlé ledvinky. Na novém snímku je ovšem patrné, že by nové dvojkové kupé mohlo dostat aktivně ovládané „žaluzie“ za ledvinkami, které známe z větších mnichovských modelů. Na snímku se totiž zdají být zavřené.

První fotografie pak ještě znovu poodhaluje agresivní tvary předního nárazníku a výrazné lemování mlhových světlometů. Odrazka v přední části lemu blatníku naznačuje, že se pravděpodobně jedná o model pro severoamerický trh. Snímek tak mohl být pořízen například během prezentace nových modelů BMW pro USA.

Druhý snímek zabírá záď vozu z většího odstupu, než první uniklá fotografie. Kvůli černo-bílému provedení a nízké kvalitě však nevidíme příliš mnoho detailů. Znak vozu je zakrytý, v dolní části nárazníku můžeme vidět dvojici koncovek výfuku, nechybí vystouplé zadní blatníky, náznak difuzoru a decentní odtrhová hrana na víku kufru. Pravděpodobně bychom se tak mohli dívat na model s označením M Performance.

Podle dostupných spekulací by nová řada 2 kupé měla stát na platformě CLAR s pohonem zadních kol, kterou si vypůjčí od většího modelu M3/M4. Představení dvojkového kupé by pak mělo podle současných očekávání proběhnout v průběhu příštího roku, zatímco na verzi M2 si nejspíš budeme muset počkat (nejdřív) až do roku 2022.

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Doporučujeme

10. 8. 2020 19:31
Proč jsou nové modely BMW ....
...čím dál ošklivější? Takovéto asiatské odpornosti mě opravdu neslovují! A Mercedes na tom není o moc líp...:-( :-( :-( :no:
10. 8. 2020 19:20
Juj
Kuca paca, kuca paca
Avatar - speedfred
10. 8. 2020 18:47
Re: Žiadny pokrok
Súhlas.
10. 8. 2020 18:04
Re: Žiadny pokrok
stacil by mierny fl exterieru existujucej 2er coupe a interier z novej 3er a mali by sme dokonale male sportove coupe
Avatar - Emel
10. 8. 2020 14:43
2er
Temná strana síly...