Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové největší Mini se špetkou chilli: Toto je nové Mini John Cooper Works Countryman

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Nejnovější Mini Countryman se nově představuje ve sportovní specifikaci John Cooper Works, která si na rozdíl od standardního modelu zachovává spalovací motor. Vrcholná verze nejnovějšího modelu má 300 koní a jízdní režim inspirovaný motokárami.

Stylová britská značka Mini začátkem letošního září představila novou třetí generaci populárního crossoveru Countryman a dnes na něj navazuje i sportovní verzí se jménem slavného konstruktéra. Nové Mini John Cooper Works Countryman je novým derivátem všestranného největšího modelu značky a a má dynamičtější design, silný čtyřválec a pohon všech kol. Mini k tomu doplňuje, že se řídí doslova jako motokára.

Nové Mini John Cooper Works Countryman spojuje minimalistický design nejnovější generace s agresivními červenými doplňky. Ty jsou charakteristickým rysem modelů John Cooper Works a dokonale vynikají v kombinaci s tmavou barvou. Designéři vymysleli i nové modernější a propracovanější logo a už na oficiálních fotografiích si můžeme všimnout i výrazných brzdových třmenů v typickém červeném odstínu Chilli Red.

Novinka výkonný brzdový systém nepochybně potřebuje, protože je vybavena turbodmychadlem přeplňovaným benzinovým dvoulitrovým čtyřválcem o 221 kW (300 koních) a 400 newtonmetrech, díky němuž akceleruje z 0 na 100 km/h za pouhých 5,4 sekundy a umí vyvinout elektronicky omezenou maximální rychlost 250 km/h. Dvoulitrový turbomotor má zesílené písty, ojnice a silentbloky, které doplňuje i duálním přímým a nepřímým vstřikováním paliva.

Video se připravuje ...

Automobilka říká, že zásluhou pohonu všech kol ALL4 se nejnovější Mini John Cooper Works Countryman neztratí ani v terénu, ale nejlépe si jej užijete na silnicích, ideálně klikatých. Nové jízdní módy Mini Experience nově doplňuje režim GO-KART pro ještě intenzivnější zvuk motoru generovaný v reálném čase, přičemž specifikem sportovního modelu je i sportovní výfukový systém pro zábavnější soundtrack zvenku.

S nejnovějším Mini pochopitelně budete trávit spoustu času ve městech, takže mu nechybí ani praktická výbava. Sportovní Countryman má 12 ultrazvukových senzorů a čtyři kamery pro monitorování okolí vozu v rozsahu 360°, které napomáhají inovativním asistenčním systémům. Nově lze v Mini Countryman s paketem Driving Assistant Professional využít částečně automatizovanou jízdu úrovně 2 – vůbec poprvé můžete na rychlostních komunikacích sundat ruce z volantu při rychlostech do 60 km/h.

Nejnovější Mini John Cooper Works Countryman si ale nepochybně budete chtít užít, protože spojením charakteristického sportovního DNA značky inženýra Johna Coopera a výkonného srdce s čtyřkolkou se vám otevírá nová řidičská radost a zábava. V oficiálním českém ceníku nový nejvýkonnější Countryman začíná od 1.260.999 Kč.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme