Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru BRZ v dalších verzích. Jak by se vám líbilo kabrio či shooting brake?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Příjezd druhé generace Subaru BRZ na evropské trhy zůstává ve hvězdách. Naopak ve světě virtuálním už jezdí v dalších variantách.

Pokračovatel japonského sporťáku se světu oficiálně představil teprve před pár dny, přesto už se nezávislí tvůrci stihli pustit do práce a představili několik dalších karosářských variant. V přiložené fotogalerii si můžete prohlédnout ty od dobře známého grafika vystupujícího pod přezdívkou X-Tomi.

Ukazuje nám, jak by Subaru BRZ vypadalo coby kabriolet, ale třeba i naštvanější verze STI. Zatímco o těchto dvou se dá s přimhouřenýma očima alespoň trochu přemýšlet, ostatní tvorba už je opravdové sci-fi. Ale aspoň si můžeme prohlédnout, jak by japonské novince slušelo karosářské provedení shooting brake. A jako bonus vidíme BRZo v základní specifikaci s nelakovanými nárazníky. Zkrátka takový Junior!

Video se připravuje ...

Pokud jde o skutečné standardní BRZ, to má pod kapotou 2,4litrový atmosférický motor typu Boxer s výkonem 170 kW a 249 newtonmetry točivého momentu. Sportovní kupé s pohonem zadních kol si technické parametry zatím nechává pro sebe, protože je ale jen o necelých 8 kg těžší a zároveň výkonnější než předchůdce, očekáváme, že si povede lépe. Připomeňme, že první generace uměla stovku za 7,6 sekundy a pokračovat mohla na 226 km/h.

Stále platí to, o čem jsme vás informovali před pár dny, tedy že příjezd novinky na český trh zůstává velkou neznámou. Podle Britů je dokonce už rozhodnuto, že se u nás BRZ neobjeví. My ale věříme, že plamínek naděje ještě zcela nezhasl a pomoci by Subaru k uvedení vozu k nám mohl pomoci třeba nějaký ten elektromobil.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Emel
27. 11. 2020 08:54
Re: Shooting brake?
Hele to úplně né...
Vem si jako příklad Bávo...
1er 3D je třídvéřový hatch
Z3 Coupe... je něco jinýho, třeba šůting brejk... je to nízký jako kupé, ale protažený dozadu.
27. 11. 2020 06:06
STI ano, kabriolet ano
Ale ta ‘shooting brake’ nic moc. Vzpominam si ze jsem nekdy v 2012 koupil tehdy cerstvou novinku 86, sestru BRZ, kazdy na to koukal, ale me spadla brada kdyz jedno odpoledne v centru Kapskeho Mesta vozili na privesu bilou 86 kabriolet, tocili tam zrovna reklamu, vypadala super..skoda ze to nikdy neslo do produkce.. a ja sem tu svoji 86ku prodal za 6 mesicu, nejak me nesedla...
26. 11. 2020 19:17
Shooting brake?
Tohle oznaceni je ten tak nejak in, ale kdyz se divam na ten obrazek, tak je to proste 3-dverovy hatchback.