Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Impreza v New Yorku: Bude to sedan

David Bureš
Diskuze (21)
Agresivní křivky konceptu nové Imprezy nahradí v jejím sériovém provedení usedlejší tvary.

Subaru představí na autosalonu v New Yorku novou Imprezu, která se zde ukáže jak ve verzi sedan, tak v pětidveřovém provedení. Newyorská autoshow startuje 21. dubna 2011.

Japonský výrobce zatím zveřejnil jedinou fotografii nové Imprezy sedan ukazující její boční profil. Z něj je patrné, že nová Impreza ztratí agresivní linie konceptu, který byl prezentován na loňském autosalonu v Los Angeles.

Subaru fotografii nového sedanu doplnilo krátkou tiskovou zprávou, ve které sděluje, že nová Impreza bude s kombinovanou spotřebou 6,5 l/100 km nejúspornější čtyřkolkou prodávanou ve Spojených státech. Díky novým tvarům má mít automobil prostornější interiér, který bude podle slov Subaru pohodlnější a lépe zpracovaný.

Nová Impreza bude pravděpodobně nabízena se čtvrtou generací motoru s protiběžnými písty typu boxer, který byl představen loni. Výkon dvoulitrového motoru bude zřejmě 109 kW, vrchol točivého momentu pak 196 Nm.

Impreza Design Concept představená loni na podzim v Los Angeles byla ukázkou nového designového řešení japonské ikony. Vzorem pro budoucí Subaru měla být především přední část, včetně nového tvarování kapoty motoru a rozšířených blatníků. Už nová Impreza ukáže, jestli japonská automobilka dostojí svým slibům.

Na autosalonu v New Yorku bude k vidění taky koncept Lexus LF-Gh, ukazující podobu nástupce sedanu vyšší střední třídy GS. Kia v New Yorku představí třetí generaci modelu Rio ve verzi sedan.

Ve stejném termínu bude probíhat i autosalon v Šanghaji, který své brány otevře 19. dubna 2011.

David Bureš
Diskuze (21)
8. 4. 2011 05:50
Re: HB
To sem přehlíd díky ;-)
7. 4. 2011 22:04
Re: HB
Máš to hned v první větě..a liftback to asi nebude >:D
7. 4. 2011 22:03
Re: CHVALA
Marianek určitě hodnotil až příchozí WRX/WRX STI, v tom případě text sedí doslova :-)
Avatar - white label
7. 4. 2011 21:46
Re: CHVALA
No jo, copak náš "marjánek", jeho představa tradičně nezklamala... >:-[]
7. 4. 2011 21:39
HB
A bude i hatchback nebo jen sedan?