Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Legacy se odhaluje na první fotce

David Bureš
Diskuze (0)
Subaru Legacy letos slaví 25 let své existence. Již za týden bude odhalena již šestá generace tohoto modelu.

Automobilka Subaru představí příští čtvrtek na autosalonu v Chicagu šestou generaci modelu Legacy. Zároveň s tímto oznámením zveřejnila první snímek sériového auta.

Na fotografii je prezentován bok vozu s karoserií sedan, část automobilu zůstává schována ve tmě. Patrná však je výrazná linka vedoucí od předních podběhů ke koncovým světlometům nebo přední a zadní světla vedoucí až do boku karoserie.

Snímek dokazuje, že se sériové Legacy sice inspiruje loňským konceptem Legacy, zároveň ale dojde k několika změnám. Sériový vůz bude usedlejší než koncept, což u modelů značky Subaru bývá (bohužel) zvykem.

Subaru na adresu Legacy tvrdí, že tento sportovně laděný sedan střední třídy nabídne proti předchůdci lepší jízdní vlastnosti a funkčnost. Automobil má nabídnout pocit kvality, zároveň má být prostorný.

Nabídka motorů zatím zůstává tajemstvím, hovoří se však o novince v podobě přeplňovaného motoru typu boxer o objemu 1,6 litru. Ten se poprvé ukázal v novém kombi Levorg. V něm tato šestnáctistovka disponuje výkonem 125 kW a točivým momentem 250 N.m

Letošní rok je u Subaru ve znamení mnoha novinek. Na podzim se ukázala nová generace sedanu WRX, tento měsíc pak následovalo i jeho vrcholné provedení WRX STI. Na Nový rok pak debutovalo kombi Levorg vyplňující mezeru mezi Imprezou a Legacy, které je postaveno na stejných základech jako WRX.

David Bureš
Diskuze (0)