Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novou Hondu Civic prozradily patentové snímky. Dočkáme se jí co nevidět

David Bureš
Diskuze (14)

Aktuální Honda Civic se pro Evropu představila teprve v roce 2016, přesto už se čile pracuje na nástupci. Dorazí v příštím roce.

Honda Civic je dnes už tradiční součástí nabídky této japonské značky. Vždyť poprvé toto označení nesl již model na začátku sedmdesátých let. Aktuálně se prodává už desátá generace Civicu, která se v Evropě představila na podzim roku 2016. Přesto už se rychle blíží příchod nástupce.

Na evropskou specifikaci aktuálního Civicu jsme totiž nějakou dobu čekali, třeba pro Severní Ameriku se Civic desáté generace představil již v roce 2015. A tak v příštím roce už podle úsudku vedení Hondy přijde čas nástupce. Ten již podle potvrzených zpráv dorazí na jaře 2021, tedy alespoň ve verzi pro americký trh. V Evropě Civic jedenácté generace očekáváme až v roce 2022.

O podobě jsme dosud jen spekulovali, nyní se však už rýsuje. Design novinky totiž prozradily patentované nákresy. Díky tomu tak víme, jak bude vypadat jedenáctá generace Civicu nejen ve formě pětidveřového hatchbacku, ale také čtyřdveřového sedanu. Naopak třídveřové kupé dostupná třeba v USA se nástupce kvůli nízkým prodejům už údajně nedočká.

Uniklé patentové snímky dokazují, že celkový tvar zůstane Civicu zachován i v příští generaci. Jednotlivé detaily se ale umírní, zřejmě v reakci na kritiku aktuálního provedení, kterému je zvlášť u vrcholné verze Type R poněkud dětinský design leckdy vyčítán. Civic tudíž dospěje a více se přiblíží většímu Accordu, v USA nadále prodávanému.

Hatchback se pak zbaví rozděleného zadního skla a dočká se propojených koncových světel. Právě světly a víkem zavazadelníku se odliší od sedanu, který jinak bude mít hodně podobnou boční siluetu. Ostatně už jako dnes.

Technické podrobnosti zatím neznáme. Minimálně v Evropě ale bude Civic součástí plánů automobilky na elektrifikaci své nabídky. Do roku 2022 budou všechny její v Evropě nabízené klíčové modely nějakým způsobem elektrifikované. Nebudeme se tak divit nasazení hybridu z CR-V.

Novinkou pak v případě evropské specifikace bude místo výroby. Honda chce v příštím roce uzavřít svoji britskou továrnu ve Swindonu, kde se vyrábí dnešní Civic. Nástupce se tak na starý kontinent bude dovážet z americké Indiany.

David Bureš
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
1. 10. 2020 14:58
Re: Dyzajn
Když se podíváš na aktuální Civic, je na tom stejně. Jenže na fotkách to kvůli zkreslení tak nevynikne, jako když si prohlédneš nějaký CAD nebo něco podobného.
Jinak mi to proporcemi trošku připomnělo Mazdu 626 liftback... tam byl převis ještě delší.
1. 10. 2020 14:31
Re: Civic
Souhlas.
Avatar - palix
1. 10. 2020 11:34
Re: Dyzajn
Predpokladám, že je to dôsledok vysokých cien. Ak by som mal dať za Mazdu 3 cca 21 500€, tak to radšej pozriem po hybridnej Corolle. Mazdu mám rád, ale nie natoľko, aby som za ňu dal také peniaze. Corolla je naproti tomu hybrid za relatívne dobrú cenu ponúkne niečo naviac, tu by som už porozmýšľal. Rovnako ako Mazda je na tom aj Honda...
Kde sú tie časy, keď sa dalo kúpiť auto nižšej strednej triedy pod 15 000€... ;-\
Avatar - palix
1. 10. 2020 11:30
Civic
Ak sa pozriem na súčasný Civic sedan, to nové auto z obrázkov mi nepríde až také iné. Nazval by som to skôr faceliftom ;-).
Avatar - SKAY
1. 10. 2020 10:15
Re: Dyzajn
Je ,bo obrubniky čim vyšší tim lepší dnes a auta sou nižší a i leckere suv je nizke ja ferari z58