Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový elektrický Hyundai Kona N Line oficiálně: Novinka s dynamičtějším designem

Lukáš Volšický
Diskuze (12)

Elektrická Kona se poprvé představuje i se sportovní výbavou N Line, kterou chce automobilka přitáhnout zájem nových zákazníků. Hlavními novinkami jsou dynamičtější designové rysy a interiér s kontrastní červenou barvou.

Nový Hyundai Kona se už objevuje na českých silnicích a odteď bude futuristická novinka ještě zajímavější. Hyundai vůbec poprvé spojuje vrcholnou sportovní výbavu s elektrickým modelem a dnes oficiálně představuje nový sportovněji designovaný elektromobil Hyundai Kona N Line. Automobilka říká, že chce elektrifikovat silnice sportovním stylem a naslouchá přáním zákazníků zvažujících přechod na elektrickou vlnu.

Elektrický Hyundai Kona N Line přijíždí na svět s novými specifickými designovými rysy. Hlavními stylingovými novinkami jsou unikátní nárazníky vpředu i vzadu, elegantnější boční prahy a nová exkluzivnější devatenáctipalcová kola podtrhující sportovnější vzhled elektromobilu. K jednodušší identifikaci sportovnější výbavy pro nejprodávanější elektromobil značky vám pomohou i exteriérová loga N Line.

A výraznější „sportovnost“ najdeme také v moderní kabině s novými sedadly N Line a kontrastním červeným prošíváním. Návrháři značky chtějí, abyste se ve sportovnější Koně cítili jako v dynamičtějším modelu a zakládají na stylových prvcích. Pro Konu N Line připravili specifický volant s červenými detaily, novou grafiku digitálního přístrojového štítu nebo kovové pedály.

Video se připravuje ...

Oficiální tisková zpráva uvádí, že pro nová sedadla si můžete vybrat ze dvou druhů čalounění – klasické tkaniny, nebo kombinace kůže s ekologickou alcantarou s většinovým podílem recyklovaného polyesteru. Ekologie k elektromobilům už zkrátka patří, a to i k těm sportovněji vypadajícím.

Nový Hyundai Kona N Line se začne vyrábět v Nošovicích už letos v únoru a s prvními vozy bychom se na evropských silnicích měli setkat na jaře. Korejská značka s továrnou v Česku chce potenciální zájemce oslovit i volitelným dvoubarevným lakováním s černou střechou a perleťovou bílou barvou Serenity White.

České zastoupení značky Hyundai však zatím nezveřejnilo oficiální cenu. Zatím můžeme pouze připomenout, že nová Kona Electric se u nás prodává se základní výbavou Smart a základní cenou od 899.990 Kč.

Lukáš Volšický
Diskuze (12)

Doporučujeme

17. 1. 2024 15:53
Re: Proč sem pořád cpete...
Jasně, já ti rozumím, ale opět - kompakt je i Octávka, I30 nebo Focus a tyto auta běžně jezdí i dálky a pořád nestojí to, co KONA EV. Navíc běžná rodina je ráda, když koupí 3letou ojetinu za 400tis. Nové auto za milion+ je sen. A ano, KONA EV dává větší smysl než Taycan ;-)
Avatar - Barrichello
17. 1. 2024 14:35
Re: Proč sem pořád cpete...
hlavně to super funguje v zimě, hehe
https://echo24.cz/…mrazy-nefungovat
17. 1. 2024 11:46
Re: Proč sem pořád cpete...
Bavím se o menších EV autech, určitě je to smysluplnější než Taycany, i7 apod. Těch pravidelných dlouhých cest s kompakty nebude tolik jako od střední třídy výš.
Avatar - 3_diamanty
17. 1. 2024 11:26
Predosla kona
Obzvlast po facelifte ( kedy sa zbavila preplastovania ) bola nakoniec celkom pekna ale tato nova je dizajnovo krok spat... a akoby uz bola robena dizajnom len ciste papierovo ale v reale chyba akasi dusa tomuto autu (alebo teda uz skor premiestnovadlu ) ...skoda tohto odklonu ... vizualne to fakt krok dopredu nie je ... ale chapem ... prachy sa stejne posypu ... a este aj usetrili na dizajne.. co uz... taka doba
17. 1. 2024 10:57
Re: Proč sem pořád cpete...
Dovolím si te popravit, nedávají, protože kompakt i konpaktní crossover jsou u nás často hlavní a jediné auto v domácnosti a jako takové musí zvládnout vše. Tedy nejen městský a příměstský provoz, ale i dálnice a dovolenou. Na to se jaksi EV nehodí. Navíc ne za milion Kč a víc ;-)