Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Insignia nafocen bez maskování. Je nádherný!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (136)
Nová generace Opelu Insignia se ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě. Dva exempláře byly nafoceny na ulici bez špetky maskování!

Druhou generaci Opelu Insignia jsme již vyzkoušeli v exkluzivní předpremiéře, tehdy však šlo o maskované prototypy a netradiční testování pouze pro pár vyvolených novinářů převážně ze Švýcarska a Rakouska. Hrubou představu o tvarech karoserie jste si mohli udělat už z přiložených fotografií, nyní ale přinášíme pohled na dva zcela odmaskované prototypy, který byly zachyceny za bílého dne během tvorby oficiálních záběrů. Co říkáte na sedan a kombi? Podle nás jsou nádherné!

V obou případech se jedná o vrcholnou linii OPC Line, se kterou se můžete setkat také u aktuálně prodávaných modelů. Bez přehánění jsme naprosto unesení! Nízká a široká karoserie sedanu trochu připomíná BMW 6 Gran Coupé, masivní kombi s dlouhým zadním převisem a plovoucím posledním sloupkem karoserie snad nemá v mainstreamovém segmentu obdoby. Snímky byly pořízeny v ulicích Los Angeles, což není až takovým překvapením. Stejně jako první generace insignie by se totiž i ta nová mohla v USA prodávat pod názvem Buick Regal.

Vůz se oficiálně představí na březnovém autosalonu v Ženevě a do prodeje by se mohl dostat už během léta. Výrobce slibuje snížení hmotnosti až o 195 kilogramů (nejméně však o 140 kilogramů), z toho téměř 60 kilogramů ušetřila nová karoserie vyrobená z vysokopevnostních ocelí a hliníku. A to insignia mezigeneračně výrazně narostla, v rozvoru dokonce o 92 milimetrů! Základní verze s motorem 1.5 Turbo/121 kW váží pouhých 1438 kilogramů.

Foto: Jalopnik, Carscoops

redakce AUTO.CZ
Diskuze (136)
7. 12. 2016 14:11
OPC Line
Letmým pohledem na Brembo brzdy je zřejmé, že se nejedná o OPC Line, ale plnotučné OPC. Opel tedy končí s radikálně změněným vzhledem a přechází spíš na přístup Audi/S-Line.

Jinak za mě krásné auto.
Avatar - fOE
7. 12. 2016 08:07
Re: Výborně, Opele!
Nekvalitni interier ve srovnani se superbem pobavil. :yes: >:D
Avatar - fOE
7. 12. 2016 08:05
Re: Výborně, Opele!
Ford ceka na FL, v US uz v prodeji, v EU behem pristiho roku.
Za me je slabina fordu, nebo dlouho byla, infotainment a misto (coz mel spolecne s insignii), kdo ale nepotrebuje vozit vzduch, nebo nema deti vzrustem vhodne do stredoskolskeho basketbaloveho teamu, udela s mondeem lepe. Je to i podle me poctivejsi auto stredni tridy. Nejake hrani se na sportovnost s 5m autem, idealne v dieslu, to je pro deti, a v tom zbytku je za me lepsi nez konkurence. ;-)
Avatar - Sumi2000
6. 12. 2016 22:51
OPEL a nové modely?
Insignia vypadá pěkně , škoda že je dalším nízkým , placatým kombíkovým jezevčíkem..
Liftback je naprosto ok...nemám výhrad.
Design je velmi pohledný.
6. 12. 2016 22:50
Více záběrů
[odkaz]