Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Peugeot 208 je svoláván do servisů. Má hned dva problémy

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Malá lvíčata vyrobená v posledních měsících musejí navštívit autorizované servisy. Řeší se totiž hned dvojice potíží ohrožujících bezpečí.

Stylovým Peugeotem 208 jsme se prvně svezli na podzim loňského roku v okolí Lisabonu, kde jsme vedle benzinové a naftové verze vyzkoušeli také elektromobil. Francouzi přistupují k elektrifikaci jinak než některé jiné značky a namísto samostatných elektrických modelů nabízejí tento pohon jako jednu z možností. Proč ne, když se s tím již při přípravě platformy počítalo.

O pár týdnů později dorazila dvěstěosmička do redakční garáže k tradičním redakčním testům a sluší se připomenout, že Evropské auto roku 2020 (COTY) se nám více líbilo v cenově dostupnější verzi, která dostala střízlivější provedení i-Cockpitu. Na moderní pracoviště řidiče se šišatým volantem si v malém voze ani po několikátém pokusu ne a ne zvyknout…

Tolik krátké ohlédnutí za uplynulými měsíci, ale pojďme zpátky do současnosti. Web Svolávačky.cz s odkazem na Rapex Report informoval, že dvěstěosmičky musejí v rámci dvou svolávacích akcí v brzké budoucnosti navštívit autorizované servisy.

Peugeoty 208 vyrobené od 3. do 30. prosince loňského roku nemusejí mít sloupek řízení vyrobený přesně podle specifikací. To může mít za následek selhání řízení a ztrátu kontroly nad vozidlem, čímž se pochopitelně zvyšuje riziko nehody. Druhá akce (s kódem JYB a JYC) už se týká většího počtu modelů vyrobených od 29.7. do 2.12. minulého roku. Ta varuje, že přední lišty podběhů nemusejí být dostatečně upevněny a za jízdy se mohou uvolnit, což v provozu rovněž představuje riziko.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

5. 6. 2020 12:38
Re: PSA svolávačky
I ty popleto, PSA si za jednoroční zisk před dvěma lety koupila OPEL, nyní je na řadě Fiat. Zdroj i zde na auto.cz:
https://www.auto.cz/…roku-1999-127932
PSA je po Porsche momentálně nejziskovější automobilkou na světě.
Musí to být ale těžký svět žít v takovém bludu, jako předvádíš. Tak raději dobrou noc, sni dál.
3. 6. 2020 08:36
Re: PSA svolávačky
Vidělo to mnoho lidí a i proto musel nedávno číňan a stát Peugeot zachránit před krachem.
2. 6. 2020 20:59
Re: PSA svolávačky
Proč bych hledal něco, co tvrdíš ty sám, co naopak nikdo jiný neviděl? Mám jinou vlastní, 18 let trvající zkušenost, zatímco ty jen pomlouvačné řeči bez jakéhokoli podkladu. Tak si ten svůj svět užij, diskutére.
2. 6. 2020 14:05
Re: PSA svolávačky
Pokud půjde cestou Renaultu,tak jen dobře. Třeba ve francouzských statistikách byl Renault mezi nejlepšími a PSA mezi nejhoršími. A Tavares cestou Renaultu asi jde, protože pomohl Peugeot zachránit před krachem. Prozatím.
2. 6. 2020 11:52
Re: PSA svolávačky
"Ty statistiky si najdi. Nemám na to čas." - Tak pokud něčím argumentuji, měl bych mít možnost to doložit. Hlavně že máte čas sedět u diskuze. Jak má někdo hledat statistiky, které (možná) neexistují?