Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový SsangYong Musso Grand dorazil do Česka. Zaujme hlavně luxusní verze

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Modernizace přináší výrazný posun především u vyšší výbavy Premium, základní cena se zvedla jen nepatrně.

České zastoupení značky SsangYong dnes uvádí na trh modernizovaný pick-up Musso Grand, jehož exteriér se změnil především v dražší verzi Premium. Na první pohled zaujme nová mřížka chladiče, která vozu dodává modernější a dravější vzhled.

Další novinkou verze Premium jsou Full LED světlomety s dynamickými směrovkami, které nahrazují starší xenony s LED denním svícením. Základní verze si musí vystačit s halogeny. Obě verze, tedy základní Style i vyšší Premium, pak nabízí také nový lak karoserie, kterým je metalická béžová Sand.

Video se připravuje ...

Zásadní vylepšení proběhla především v kabině, která dostala výrazně přepracovanou palubní desku. Ta působí na pick-up až prémiovým dojmem a nově nabízí 12,3palcovou obrazovku multimediálního systému Smart Audio Multimedia, která není do palubní desky zapuštěna, ale je uchycena ve stylu tabletu.

Změnou prošel i panel automatické dvouzónové klimatizace, který je nově digitální. Podle automobilky však byla jeho ergonomie uzpůsobena snadnému a intuitivnímu ovládání. Další novinkou je instalace USB-C konektorů v přední i zadní řadě sedadel.

Modernizací prošla také nabídka asistenčních systémů, která nově nabízí například asistent proti rozhoupání přívěsu (TSC). Verze Premium se může nově pochlubit adaptivním tempomatem, příplatkový paket Premium+ navíc standardně přináší 360stupňové kamerové pokrytí okolí vozu pro snazší parkování i jízdu v terénu.

A jak se změnily ceny? Když jsme měli SsangYong Musso Grand minulý měsíc v krátkém testu, startovala nejlevnější konfigurace s motorem 2.2 e-XDI a šestistupňovou manuální převodovkou ve výbavě Style od 729.900 Kč včetně DPH.

Dnes pořídíte stejnou konfiguraci od 748.990 Kč, šestistupňový automat Aisin je dostupný za příplatek 48.400 Kč. Vyšší výbava Premium, automaticky párující stejný motor s šestistupňovým automatem a vybavená zadní pětiprvkovou tuhou nápravou, pak startuje od částky 990.990 Kč. Kromě bohatší výbavy tak slibuje i vyšší komfort za cenu nepatrně nižší nosnosti.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme