Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen T-Cross má českou cenu: Začíná od 519 tisíc korun

Lukáš Volšický
Diskuze (19)

Nový Volkswagen T-Cross vstupuje do předprodeje v Česku a má oficiální český ceník. Vylepšenou novinku koupíte se základní cenou lehce přesahující půl milionu korun.

Volkswagen v Česku zahajuje předprodej nového modernizovaného crossoveru T-Cross a uvádí, že je ještě lepší než dosud. Jeden z globálně nejúspěšnějších modelů se letos představil s inovovaným designem, vylepšenou výbavou a zvýšenou nosností pro přepravu jízdních kol. Německá automobilka mu současně zachovala čistě spalovací motorizace a nově jej vybavila adaptivními předními LED světlomety s technologií Matrix IQ.Light.

V Česku se nový Volkswagen T-Cross začíná prodávat se třemi přeplňovanými benzinovými motory TSI ve výkonových specifikacích 70 kW (95 koní), 85 kW (115 koní) a 110 kW (150 koní). Zákazníkům jsou současně k dispozici čtyři stupně výbavy pojmenované „T-Cross“, „Life“, „Style“ pro designový vzhled a „R-Line“ pro sportovní vzhled. Spolu s faceliftem se představily i tři nové barvy – žlutá Grape Yellow, metalická modrá Clear Blue a metalická červená Kings Red.

Volkswagen T-Cross je po modernizaci vybaven 8“ nebo 10“ digitálním přístrojovým štítem a novou 9,2“ dotykovou obrazovkou infotainmentu nové generace. Volkswagen současně nahradil klasická ovládací kolečka na panelu klimatizace dotykovými plochami. Vlajkové modely Style a R-Line mají novou individualizovanou výbavu. 

Nejmenší crossover značky si zachoval i svou praktičnost – zadní lavice s posuvem o 140 milimetrů pomáhá k flexibilnímu prostoru ve druhé řadě sedadel i zavazadelníku. Ten standardně disponuje základním objemem 385 až 455 litrů, podle posunu zadní lavice, a po sklopení zadního opěradla v poměru 60:40 nabídne až 1281 litrů maximálního objemu.

Novinkou modelu je také zvýšená nosnost tažného zařízení pro větší rezervu při přepravě jízdních kol. Nejvyšší přípustné svislé zatížení „koule“ nově vzrostlo z 55 na 75 kilogramů. Volkswagen doplňuje, že tažné zařízení na kompaktní T-Cross montuje na přání. Inspirací pro zvýšení nosnosti je stále větší popularita elektrokol.

Volkswagen T-Cross v základní výbavě se v Česku prodává se základní cenou od 519.000 Kč. Za vybavenější výbavu Life zaplatíte minimálně 571.900 Kč a vrcholné výbavy Style a R-Line už koupíte výrazně dráž – za Style zaplatíte nejméně 655.900 Kč, za R-Line pak 667.900 Kč.

České zastoupení Volkswagenu navíc uvádí, že obě nejvyšší výbavy jsou standardně vybaveny výkonnějším tříválcem 1.0 TSI. Nejvýkonnější čtyřválec 1.5 TSI pak není dostupný pro základní variantu modelu a je dodávám pouze ve spojení se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - JFK
11. 12. 2023 16:03
Re: Předražený litr
No a činskej automotive na elektro nevsadil zrovna tak? :) kdyby se to tady neudělalo, bude se tady za par let podobný kritici zase řvát, že nám totálně ujel vlak, proč se furt delaly jenom spalovaky.

Nejsem milovník ani odpurce EV, ale stačí vyjet i jinam, třeba na kavkaz do Arménie nebo i na UA, kolik tam jezdí v poměru EV... své kupce to zjevně má
11. 12. 2023 14:51
Re: Předražený litr
Zdejší Automotive se likviduje sám, vsadil vše na jednu kartu - elektrickou a ta mu nejde. Spoustu aut zařízl a co ne, tak výrazně zdražil a teď se někdo diví? :no:

Proč jim platit nesmyslné částky, když je obratem nasypou do černé díry jménem elektromobilita? Nechápu. Ten kdo měl na nové auto 400tis, kdy ještě před 5 lety měl plno aut na výběr, teď má leda na ojetinu. Tak ať jdou evropské automobilky do míst, kde slunce nesvítí ;-)
Avatar - JFK
11. 12. 2023 09:36
Re: Předražený litr
Já ale nikde nerozporuju, že stádu ovcí jako ty tohle nedochází a likvidují zdejší automotive podporou komunistické ČLR, která to tady, díky bezmozkům, hezky zotročí i v tomto odvětví. Hlavně že ušetřili 20%.. dost malá úspora za elementární hrdost nejezdit čínskou hujdou :)
11. 12. 2023 09:04
Re: Předražený litr
Ty si myslí, co chceš, papírový milionáři, ale ty auta se v Evropě opravdu dobře prodávají, asi je zákazníkům fuk tvůj jeblý názor.
Avatar - Barry Lyndon
10. 12. 2023 22:41
Re: Ceny
Seš čínskej agent z trollí farmy soudruha Medvídka Pú, či čo? :no: :no: :D