Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O výrobě Lamborghini Urus bude rozhodnuto do několika měsíců

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Finanční krize stojí za neustálým posouváním schválení produkce řady modelů. Jedním z nich je i luxusní SUV Lamborghini Urus.

Světové premiéra konceptu Lamborghini Urus se odehrála na letošním dubnovém autosalonu v Pekingu. Šéf italské automobilky Stephan Winkelmann tehdy o tomto SUV prohlásil, že se jedná o velice konkrétní nápad pro budoucnost Lamborghini.

Od té doby se do médii dostala řada více či méně ověřených spekulací, jejichž tématem bylo zahájení výroby, pohonná jednotka i cena. Všechny tyto spekulace se ovšem obloukem vracejí právě ke spuštění produkce a prodeje.

Nejnovější informace k Lamborghini Urus pocházejí přímo od šéfa automobilky Stephana Winkelmanna. Ten měl na autosalonu v Sao Paulu uvést, že konečné rozhodnutí o tom, zda k produkci luxusního SUV s býkem ve znaku dojde, má padnout v nadcházejících měsících.

Bližší časový údaj oficiálně uveden nebyl, ale při rozhodování o výrobě Urusu bude kladen velký důraz na současný vývoj trhu s luxusními SUV a také bude důležitý výsledek vyhodnocení dopadu produkce tohoto modelu na samotnou automobilku Lamborghini a kapacitu jejích výrobních zařízení.

Podle neoficiálních informací má konečné rozhodnutí o budoucnosti Lamborghini Urus padnout koncem listopadu během setkání správní rady Volkswagen Group. Pokud dostane luxusní SUV zelenou, mělo by do showroomů dorazit nejdříve v roce 2016.

Pod kapotou případného sériového Urusu se zřejmě objeví evoluce čtyřlitrového koncernového vidlicového osmiválce. Cílem Lamborghini je, aby toto SUV dosáhlo výkonu 440 kW (600 k). Podle prozatím dostupných zpráv je pravděpodobné, že se Urus podobně jako Cayenne dočká i hybridní verze. Ta má pomoci především k redukci emisí škodlivých plynů v rámci celé palety modelů značky Lamborghini, zatímco supersportům Gallardo a Aventador zůstane výsada používání pouze zážehových motorů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
16. 11. 2012 11:01
A jo.
Chudák Lambo. Už zapomněli na propadák jménem LM? Ferruccio musí rotovat v hrobě...
15. 11. 2012 23:30
Hybrid
Zivo si pamatam, ako Winkelman tvrdil, ze Lamborghini NIKDY nebude mat hybrid alebo podobny paskvil... 8-s
Ale ked sa zamyslim, tak neklamal, ved SUV nikdy nemoze byt prave Lambo :no: