Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odcházející Audi TT má novou speciální edici. Je pro Španělsko a vznikne jen 25 aut

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Sportovní kupé Audi TT už brzy zmizí z výrobní linky, ale ještě na poslední chvíli přijíždí v nové speciální edici. Pětadvacet vozů bude na prodej pouze ve Španělsku a my víme, kolik budou stát.

Už brzy se s námi definitivně rozloučí sportovní Audi TT. Doslova na poslední chvíli se ikonické kupé představuje v nové speciální edici. Bude určena výhradně španělským zákazníkům a vyrobí se ve velmi omezeném počtu, přičemž všechny kousky se budou pyšnit individuálním sériovým číslem. Po čtvrtstoletí výroby modelu budou jedněmi z vůbec posledních vyrobených aut.

Nové speciální Audi TT zakládá na specifikaci 45 TFSI quattro, která je vybavena turbodmychadlem přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem o 180 kW (245 koních), sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Díky tomu „TTčko“ zrychluje z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy a jezdí elektronicky omezenou maximální rychlostí 250 km/h.

Exkluzivní „limitku“ si zákazníci mohou objednat ve třech barvách – modré Nogaro Blue, červené Tango Red nebo bílé Glacier White. Všechny budou vybaveny stylovým balíčkem S Line Competition, tmavšími okny, černými dvacetipalcovými koly Audi Sport 10 Y-Spoke a výraznými červenými brzdiči. V interiéru se sportovními sedadly pak najdeme kombinaci kůži a Alcantary s červeným, nebo modrým kontrastním prošíváním.

Video se připravuje ...

Audi TT v limitované edici pro Španělsko se vyrobí v pouze pětadvaceti exemplářích a začne se prodávat v listopadu se základní cenou bezmála 1,8 milionu korun. Nové speciální „TTčko“ se představuje přibližně rok po uvedení vrcholného pětiválcového modelu TT RS Iconic Edition, který automobilka vyrobila v počtu pouhých 100 kusů pro celou Evropu.

Vůbec první Audi TT svým jménem oslavuje tradici značky NSU v britském motocyklovém závodě Tourist Trophy na ostrově Man. Originální koncept debutoval na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu v roce 1998 a do sériové produkce se model dostal v roce 1998. V loňském roce oslavil 25. výročí.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme