Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojeté vozy od začátku dubna zdražily až o čtvrtinu

Diskuze (12)

Ojeté vozy na českém trhu zdražily od začátku dubna až o 25 procent. V příštích měsících obchodníci očekávají další růst. Důvodem je nedostatek nových aut a zvyšování jejich cen, což následně ovlivňuje i ceny ojetin.

V prvním čtvrtletí přitom byla průměrná cena prodávaných ojetin 234.000 korun. Vyplývá to z aktuálních informací velkých autobazarů pro ČTK.

Vozy na trhu za uplynulých zhruba šest týdnů zdražily podle výkonného ředitele skupiny Aures Holdings až o 15 procent. "Takto turbulentní situaci dlouho nepamatujeme. Vzhledem k faktorům, které na ceny působí, lze čekat, že ceny dále porostou. Jde zejména o zdražování nových vozů, tlak na zavádění elektromobility a výpadky ve výrobě," uvedl Vaněček.

Podle zástupců prodejce Louda Auto+ se na trhu rovněž projevuje odložená poptávka z doby uzavření autobazarů kvůli koronaviru. Tu ještě umocňuje zvýšený zájem o nákup vozu před dobou hlavních dovolených. Za nedostatkem ojetin pak stojí i jejich vývoz do zahraničí.

"Pokud si někdo plánuje koupit ojetý vůz třeba na prázdniny, měl by to udělat už teď, protože v létě budou ceny určitě ještě vyšší a nabídka aut naopak nižší," dodal ředitel prodeje ojetých vozů Louda Auto+ Robert Imling.

Počet nabízených ojetých aut v inzerátech a autobazarech v květnu proti dubnu stoupl o 13.500 na 114.100 vozů.

Diskuze (12)

Doporučujeme

21. 6. 2021 17:51
Re: kup
Asi na tom bude nieco pravdy, rozmyslam predat moje 12 rocne priblizovadlo a ja mam pocit, ze tie ceny takychto starych aut su o 50% vyssie. Chcelo by to nejaku statistiku.
Avatar - lordlord
19. 6. 2021 12:41
kup
ceny nových stouply, dodací lhůty stouply, proč by nestoupla cena ojetin
Avatar - lordlord
19. 6. 2021 12:39
Re: ZBYTECNE DRAHOTY
protože cena mhd je na několik let daná smlouvou, případně ji zadotuje město
19. 6. 2021 09:32
Re: Je to jednoduché
Ale prd. To, o čom píšeš, je detské pieskovisko, ktoré nemá na súčasné stúpanie cien žiadny vplyv.
19. 6. 2021 09:31
Re: vládní i monetární umělci dávají ekonomice co proto...
Tak v našich končinách je to o to horšie, že sme si pohnevali Rusov. Pretože veľký podiel základných surovín Európa nakupuje práve v Rusku.