Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel do Frankfurtu přiveze „terénní“ Insignii

David Bureš
Diskuze (16)
Nedávno modernizovaná Insignia se dočká oplastované verze. Vůz, o kterém se spekulovalo již v minulosti, bychom mohli poprvé spatřit již na podzim.

Automobilka Opel chystá „terénní“ verzi Insignie Sports Tourer. Tvrdí to britský magazín Autocar s odvoláním na snímky zamaskované Insignie, která má být prototypem tohoto vozu.

Nová verze Insignie, která by se mohla jmenovat Country Tourer, zacílí na stejně laděné vozy – Volkswagen Passat Alltrack nebo Peugeot 508 RXH.

Díky konkurentům je tak patrné, jakými prvky bude Insignia Country Tourer disponovat. Jistotou je oplastování dolní části karoserie a zvýšený podvozek. Celek mají dále doplnit hliníkové střešní ližiny nebo speciální kola.

Uvnitř „terénní“ Insignie můžeme čekat bohatou výbavu po vzoru svých soupeřů – Passat Alltrack i hybridní 508 RXH jsou lépe vybavenými verzemi výchozích aut. Aby jim oplastovaný Opel mohl konkurovat, nabídne kožené čalounění nebo multimediální a navigační systém ovládaný prostřednictvím dotykové obrazovky.

Automobil má být dostupný s pohonem předních nebo všech kol. Nabídka motorů se nejspíše omezí na silnější agregáty.

Premiéra Insignie Country Tourer (i z názvu vyplývá, že bude v prodeji pouze verze kombi) se má odehrát na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Jak už to bývá, fotografie auta bychom mohli spatřit krátce před tím.

O vývoji oplastované Insignie se hovořilo již v roce 2011, podle tehdejších zpráv se tato varianta měla jmenovat CrossFour. Na internet pronikly i fotografie automobilu, z nichž se ale nakonec vyklubala „pouze“ Insignia s paketem Xfour od firmy Irmscher, která se specializuje na úpravu Opelů.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - Jaros71
26. 6. 2013 22:53
Raději novou Antaru..
Je to pěkné auto..ale ta hmotnost a délka.. :-!
Možná nový model Insignie..
Jinak je asi lepší počkat na SUV typu nového Opelu Antara 4*4..mělo by být za rok. ;-)
26. 6. 2013 22:05
Re: V této třídě není co řešit
Altea Freetrack aspoň měla zvýšenou světlost a 4x4
[odkaz]
Avatar - AnGeor
26. 6. 2013 16:14
Re: Opíčí se podle A6 Allroad
a podle ceho se opici a6 allroad? :no:
26. 6. 2013 15:16
Re: Uch...
Mít nízkou hmotnost je skvělé, Eliška Bučková a spol. doporučují.
Re: Při pohledu...
Při pohledu na facelift Superbu se nedivím, že si někdo radějí koupí Insignii.