Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostré modely Audi RS v budoucnu nedají na výběr. Dorazí výhradně elektrifikované

Stanislav Kolman
Diskuze (15)

Vedení Audi Sport potvrdilo, že nové eresové modely dorazí vždy s jedinou motorizací, zákazník nebude mít na výběr z vícero variant.

Divize Audi Sport nabídla za svou historii plejádu skvělých vozů. Nepochybujeme o tom, že se jich dočkáme i v budoucnu, jen už zákazníci musejí počítat s tím, že se bez nějaké formy elektrifikace neobejdou. Čtyři kruhy se totiž rozhodly, že jejich nové eresové modely přijedou vždy s jednou jedinou motorizací. To by nebylo nic až tak zásadního, jenže Audi dále potvrdilo, že všechny sportovní vozy hodlá v budoucnu elektrifikovat.

Britskému Autocaru to potvrdil prodejní a marketingový šéf Rolf Michl. Už nové Audi RS 6 Avant je vybaveno 48V palubní sítí a mild-hybridním systémem, do budoucna se však počítá s většími formami elektrifikace - plug-in hybridní RS 4 či čistě elektrickým e-tronem GT. Oba vozy mají dorazit před koncem roku 2023.

Video se připravuje ...

„Máme přesně naplánované portfolio a chceme, aby byl výběr pro zákazníka co nejsnazší. Každý model RS dostane jediný motor. Nemá smysl vytvářet různé varianty,“ uvedl v rozhovoru s novináři Michl. „Možná bude existovat více variant pro koncepty, ale stále platí, že jeden model dostane jeden pohon,“ řekl dále.

Michl říká, že Audi Sport přistupuje k elektrifikaci modelového portfolia krok za krokem. „Naším hlavním zaměřením je výkon a každodenní použitelnost. Elektrifikaci výkonných aut přináší skvělé aspekty, na kterých můžeme stavět. Navíc taková auta zůstávají emotivní,“ dodal závěrem rozhovoru přední zástupce Audi Sport.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2020 09:38
Re: Ty naučené fráze z projevu...
Není to už moc? :-|

To ti ani nedošlo že to není o tom co nepřiznám JÁ = ale že TY a ARESE = odmítáte v tomhle případě pokračování 61let trvající omezování emisí aut? Sice ste ani jeden na opakovaný dotazy neřekli JAK byste to udělali = ale obecně furt dokola tvrdíte že VY DVA byste kontinent řídili líp :-O :*) :D :-[]

Já si absurdní urážky vysloužil jen tím = že říkám: Spíš ne kucí spíš NE
Prostě myslím že se spíš mýlíte = neorintujete nevyznáte věci nerozumíte = vy dva ;-\

Takže DEMENTNÍ AROGANTNÍ PRASE = JE na místě. Ta DRZOST mít jinej názor = a ne váš antievropskej ;-)

Pro areseho ad ničení řidičských aut viz já 9:19 https://www.auto.cz/diskuse/76293/1#…
Pro ryccarda = to už je hodně přes hranu = to že si pleteš meteorologii a klimatologii a sebe vidíš jako špičkovýho klimatologa je jedna věc. Furt jen všechny urážet když ty něco nechápeš = jiná
29. 7. 2020 23:58
Re: Ty naučené fráze z projevu...
Hamuna nikdy neprizna ani naznakem ze by neco mohlo byt byt jen trosku jinak nez tvrdi on. Je to dementni, arogantni prase. Ale prave proto delas dobre ze do nej taky obcas kopnes :yes: Treba jednou malinko dospeje :D
Avatar - Ham.
29. 7. 2020 17:24
Re: Jeden model jeden motor
Huracan jistě lepší je, ale je také výrazně dražší. Oba jsou postavené na stejné platformě MSS a Audi určitě nechce lézt do zelí své supersportovní značce Lamborghini, která je posazená cenově nad Audi. Nicméně v rámci prémie je R8 špičkový produkt jak koncepcí, tak pohonem.
29. 7. 2020 17:22
Hmm
Kdybych dostal za každej takovej článek korunu... nakonec se to vždy ukáže jinak a nadpis je vždy zavádějící.
Avatar - Hammunasakra
29. 7. 2020 16:49
Re: Jeden model jeden motor
Jen je lepší italský originál = bez loga OOOO