Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevřené nebe nad hlavou za pár šupů: Vybrali jsme kabriolety a roadstery do 100 tisíc

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Připravte se na letošní sezónu aut se širým nebem nad hlavou, ještě není pozdě. Nahlédli jsme do českých inzercí, abychom pro vás vybrali pětici stylových kabrioletů a roadsterů pro radost do pouhých 100 tisíc korun.

Léto je konečně tady, venku začalo být příjemné teplo a na silnicích se začala objevovat parádní auta se staženou střechou. Chcete být jedním z řidičů-požitkářů i vy, ale nemáte moc peněz na nákup? Připravili jsme pro vás tipy na pět kabrioletů a roadsterů, jaké v tuzemských inzercích koupíte do 100 tisíc.

A kdyby pro vás bylo dost peněz i hezky kulatých sto tisíc, poslední dvě stylovky v našem seznamu stojí jen polovinu peněz z původního rozpočtu. Vyberete si japonský sporťák, italskou stylovku, nebo německé a francouzské kabriolety pro praktičtější každodenní využitelnost?

Mazda MX-5

Uvažování o nákupu vozu bez střechy pro radost u nadšenců nejčastěji začíná sportovními choutkami. A jaké je pro to lepší auto než nejúspěšnější roadster všech dob. Mazda MX-5 je odpovědí na většinu otázek zájemců o kabriolety a roadstery. Je rychlá, řidičsky návyková, spolehlivá a koncem minulého století se vrátila ke kořenům zábavnosti sportovních aut. A teď je i dobrou investicí.

Během posledního desetiletí se tržní ceny Mazdy MX-5 výrazně zvedly, zejména pak u nejpopulárnější první generace NA s vyklápěcími světlomety. Dnes už je oříškem najít levnou „Miatu“ v ucházejícím stavu, ale stále to jde. Jen se musíte spokojit s druhou generací NB a ideálně slabší šestnáctistovkou. Lehce přes 100 koní však ničemu nevadí, protože si budete hrát s lehoučkým autem.

Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Golf je dokonalý univerzál. Za necelých padesát let své historie se vyráběl v různých variantách i karosářských verzích a jednou z nich byl i kabriolet. S volnými sto tisíci korunami si navíc můžete troufnout i na původní hranatou klasiku. A pokud přece jen chcete trochu modernější auto, ve stejném rozpočtu dosáhnete i na kulatějšího následovníka vycházejícího z třetí generace.

Otevřený golf se začíná stávat opravdovou vzácností, jakou fanoušci značky umí náležitě ocenit. V závislosti na vašem štěstí jej můžete sehnat s kultivovanějším benzinovým motorem i kultovní naftovou devatenáctistovkou. Odměnou vám bude golf pro radost, který nebudete potkávat na každém rohu.

Fiat Barchetta

S jednou stovkou tisíc si můžete dopřát i pověstnou italskou vášeň. S trochou štěstí seženete osobitou Alfu Romeo Spider, ale na jistotu se můžete vydat pro Fiat Barchetta z konce devadesátých let. Ten byl duchovním nástupcem populárního Fiatu 124 Sport Spider a zakládal na platformě obyčejnějšího a lidovějšího Fiatu Punto.

Fiat Barchetta se kdysi objevil i ve speciálu Top Gearu, kde byl rivalem Mazdy MX-5 a BMW Z3. Italský sporťák následně překvapil, když se nečekaně stal nejspolehlivějším ze všech tří vozů. A to je skutečnost, jakou bychom od něj určitě nečekali. Nejbližší okolí pak jistě zaujme jedinečným designem se špetkou italské krásy.

Peugeot 206 CC

Na Peugeot 206 si nejčastěji vzpomeneme jako na kompaktní hatchback do města, ale byl také jedním z vozů stojících u začínající moderní popularity kupé-kabrioletů. Pevná skládací střecha zajišťovala každodenní použitelnost v nepříznivém počasí i zimním období, ale jakmile vylezlo slunce, jednoduše jste ji složili do kufru a začali čerpat vitamín D ze slunečních paprsků.

Stylový Peugeot 206 CC relativně jednoduše seženete i se solidním atmosférickým šestnáctiventilovým dvoulitrem. Současně je kabrioletem, který zaujme i vaši ženu a nadšeně s ním bude v letních měsících jezdit do práce. A co je na něm nejlepší? Z našeho rozpočtu vám přibližně polovina zbyde, protože vám na něj stačí 50 tisíc korun.

Video se připravuje ...

Citroën C3 Pluriel

A to nejvtipnější na závěr! Obdivujete bizarnosti, unikátní technická řešení i moderní auta vzdávající hold legendám? Ideální volbou pro vás bude novodobá Kachna, tedy Citroën C3 Pluriel. Stejně jako krajana Peugeot 206 CC jej seženete za zhruba 50 tisíc korun, a to ve velmi hezkém stavu. Není z nejrychlejších aut na našem seznamu, ale určitě je jedním z těch nejstylovějších.

S Plurielem si dokonce koupíte tři auta v jednom – můžete jezdit s nataženou střechou jako v hatchbacku, stáhnout si pouze skládací střed, nebo střechu kompletně odstrojit včetně sloupků. Velkou nevýhodou tohoto řešení je však skutečnost, že poslední varianta patří k těm nejodvážnějším. Jednotlivé díly střechy totiž není v autě kam uložit, takže budete muset spoléhat na předpověď počasí.

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Emel
12. 6. 2023 13:42
Re: Chybí Vám tam Chrysler Sebring
Za mě dobrý... teda mluvím jen o designu, jinak jsem se k tomu nikdy nepřiblížil
https://s3-prod.autonews.com/…MOPSZDNTKKRX.jpg
12. 6. 2023 11:45
Re: Chybí Vám tam Chrysler Sebring
Mě cabforward design vůbec neoslovil, stejně jako ty superzaobkené vejčité tvary... A k tomu přední pohon ... :-|
Jednou jsem měl verzi sedan půjčenou a hned při výjezdu (či vjezdu? - to už si nepamatuju) z hotelových garáží jsem mu na zlomu ten dlouhatánský zaoblený čumák zespoda pěkně zbrousil... :-)
Avatar - Emel
12. 6. 2023 11:36
Re: Chybí Vám tam Chrysler Sebring
Tahle generace Chryslerů se mi líbila.
Avatar - Barrichello
12. 6. 2023 11:34
Chybí Vám tam Chrysler Sebring
jeden z největších kabrioletů co jde v ČR za tyto peníze koupit

https://auto.bazos.cz/…7-v6-limited.php
Avatar - Emel
12. 6. 2023 10:42
Re: Pluriel
Escort mám nějak zafixovanej jako už dost starý auto.
Do stovky by se jinak určitě dalo sehnat kde co... já si třeba vzpomínám na Micru, to bylo pozoruhodně ošklivý auto. VW dělal EOS a Brouka, Opel kromě Astry ještě Tigru, Ford měl StreetKa... možná nějaké prémiovky (A4, 3er, Mini, CLK, Saab 900... nevím jak se pohybuje SLK třeba).