Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pikes Peak 2011: Suzuki prolomilo hranici 10 minut, Dacia Duster třetí (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Slavný závod do vrchu na horu Pikes Peak vyhrál pošesté v řadě Japonec Nobuhiro Tajima se speciálem Suzuki.

Monster, jak se mu všeobecně přezdívá, dokázal absolvovat trať o délce bezmála 20 kilometrů za 9:51,278 min, což jej natrvalo zapsalo do historie slavného Závodu do oblak. Jako první totiž pokořil desetiminutovou hranici a překonal svůj vlastní rekord z ročníku 2007.

Jeho výkon nesnižuje ani to, že oproti loňsku byla vyasfaltována další část, nezpevněný povrch pokrývá již jen závěrečné čtyři kilometry. Ostatní soupeři ve třídě Unlimited na něj totiž neměli ani tak.

Speciál Suzuki SX4 nemá se sériovým vozem společného prakticky vůbec nic. Oproti RMR Hyundai PM 580 Rhyse Millena však ještě alespoň vzdáleně připomíná svůj vzor. Millenovo auto v barvách Red Bullu odkazuje spíše na okruhové prototypy. Letos byl Rhys znovu druhý kvůli problémům s brzdami. Cílem projel v čase 10:09,242 min. Na slavném coloradském kopci letos debutovala Dacia Duster No Limit s motorem z Nissanu GT-R. Za jejím volantem seděl Francouz Jean-Philippe Dayraut a skončil třetí v kategorii i v absolutním pořadí, na vrchol hory vyjel za 10:17,707 min.

Paulu Dallenbachovi nepomohla ani čerstvě dodaná dvojice turbodmychadel Banks Power. V trénincích zajížděl rychlé časy, v závodě samotném mu ale u jeho monstra s výkonem 1300 koní prskla náprava a bylo po nadějích.

Třídu Time Attack 2WD vyhrál otec Rhyse Millena Rod. Ten se do Colorada vrátil po deseti letech a půjčil si synův Hyundai Genesis Coupé, se kterým jezdí šampionát Formula Drift. I on stanovil nový rekord své kategorie: 11:04,912 min. O takřka tři vteřiny porazil svého přítele a soupeře Jeffa Zwarta (Porsche 911 GT2 RS). Poté se nechal slyšet, že to byl jeho poslední Pikes Peak. Původem Novozélanďanovi bylo letos šedesát, takže na ukončení kariéry už věk má.

Time Attack 4WD, tedy čtyřkolky, se staly kořistí ženy. Největší favorité Stephan Verdier (Subaru Impreza WRX STI) a David Kern (Mitsubishi Lancer Evolution) se nevyhuli potížím. Verdier svou Imprezu rozbil, Kern sice dojel, ale s prasklou pneumatikou. Vavříny si tak odvezla do San Marcosu v Texasu Brianne Corn, jedna z pětice příslušnic něžného pohlaví, které letos stály na startu. Mimochodem, poslední dámou, která na Pikes Peaku vyhrála svou kategorii, byla legendární Michele Mouton. Ta zvítězila dokonce absolutně v letech 1984 a 1985.

Místní borec Randy Schranz, rodák z Colorado Springs, se dostal do čela v jiné statistice - počtu účastí. Slavný závod absolvoval již po osmatřicáté, čímž překonal rekord Louise Unsera. Je mu sice již 63 let, ale ani to mu nezabránilo vyhrát divizi Pikes Peak Open s časem 11:55,132 min.

Vyšší věk rozhodně není překážkou na cestě k úspěchu. Koneckonců, Nobuhiro Tajima se nechce rozloučit se svým speciálem ani po šedesátce, je ročník 1950. Příští rok by mohl být ještě rychlejší, neboť se vážně uvažuje o tom, že asfalt pokryje celou trať až do výšky 4301 m.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - Ham.
29. 6. 2011 23:27
Re: Bezpečnost
Jj, úrovní bezpečnosti to připomíná rallye Šumava tak někdy v roce 1980, jinak suprový závod, Japonec to řezal jak kamikaze...
29. 6. 2011 21:12
asfalt
Podle videa je naopak vidět, že nově vyasfaltovaná je právě závěrečná část tratě. Jinak podle mne bude škoda pokud šotolina z Pikes Peak úplně zmizí, když trať pokrývají dva různé povrchy, je složitější volba pneumatik a nastavení vozu. Ale pokud by se jelo jen na asfaltu už by to pro mě nebyl pravý Pikes Peak.
Avatar - dr.biker
29. 6. 2011 18:27
Bezpečnost
Tak teda nevím, že nikdo nehlídá bezpečnost diváků kolem trati, vždyť diváci stojí strašně blízko trati a i v zatáčkách! I tak zkušený pilot jako je Tajima může udělat chybu nebo mu praskne pneumatika a on vyletí z trati a neštěstí je na světě. Srazí diváky a potáhne je před sebou jako radlice sníh v zimě.
U nás se teda na bezpečnost diváků v motosportu hledí daleko víc, třeba i na nevýznamných rally je plno pořadatelů, kteří celou trať v nebezpečných místech opáskují a diváky pustí pouze na bezpečná nejlépe vyvýšená místa.
:no:
29. 6. 2011 10:57
Passing point, řekl Monster
Když se Tajimy ptali před závodem, jestli myslí, že překoná hranici 10 minut, ukázal své zbytky zubů a jako pravý bojovník ze země vycházejícího slunce suše pravil: Nezabývám se nějakými deseti minutami, to je pro mě jen bod, který cestou míjím... Rhys Millen zdaleka tak bohorovný nebyl a říkal, že samozřejmě je těch 10 minut magická hranice o které sní několik generací vrchařů na Pikes Peaku. A že Pikes je trať, kde se povětrnostní podmínky dokážou měnit každou minutu, přičemž člověk má prostě jen jeden pokus - nejsou žádné rozjížďky, žádné velké tréninky a stát se může naprosto cokoli. Nezadařilo se, ale i tak gratulace k návratu na špici a ke zlepšení vlastního času. A klobouk dolů před Tajimou, to zlepšení vlastního rekordu bylo drtivé, on těch 10 minut opravdu jen tak cestou minul...
A samozřejmě velká gratulace tátovi Rodovi za stanovení nového rekordu v Time Attack 2WD. Tohle vítězství se "sériovou" Genesis Coupé bude pro značku dobrá karta.